Ανάδειξη των Μουσείων της Λέσβου

Τη δεύτερη συνάντηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στη Μυτιλήνη, οι εκπρόσωποι του Δικτύου Μουσείων της Λέσβου. Το Δίκτυο των Μουσείων της Λέσβου οργανώνει ειδική συνάντηση στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Π. Τριανταφυλλίδης, ο Διευθυντής του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade Κ. Μανιατόπουλος, η εκπρόσωπος του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Π.Ι.Ο.Π. Μ. Παπαδοπούλου και η εκπρόσωπος του Μουσείου Ελαιοτριβείου Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος Ν. Κάσδαγλη και ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Καθηγητής Ν. Ζούρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τους φορείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού προκειμένου τα Μουσεία της Λέσβου να στηριχθούν και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, για τις οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα η συνεργασία των φορέων του νησιού ώστε μέσω κοινών δράσεων τα Μουσεία να συμβάλουν στην προβολή της Λέσβου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αξιοποιώντας τη σημαντικότερη πολιτιστική υποδομή της.

Ειδικές προτάσεις κατατέθηκαν για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μέσω του οποίου θα σχεδιαστούν ψηφιακό και έντυπο υλικό, χάρτες, ειδικά σταντ, λεύκωμα, κοινές θεματικές εκθέσεις, ντοκιμαντέρ αλλά και ειδικός φάκελος προβολής τους που θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους και τουριστικούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους στο μέγιστο δυνατό για την προσέλκυση επισκεπτών.