H ομορφιά της αγοράς

Spread the love

Σάββατο  πρωί στην αγουροξυπνημένη αγορά της πόλης.

Έχω πολύ καιρό να περάσω από δω.

Είναι το ίδιο μαγευτικά, όπως πάντα.

Όπως τότε που με έφερνε ο μπαμπάς τις Κυριακές μετά τη δοξολογία της Μητρόπολης για να φάμε πατσά σ’ ένα μαγαζάκι που νομίζω δεν υπάρχει πια.

Γύρω-γύρω στα Λαδάδικα η ζωή ξετυλίγεται με μια άλλη ατμόσφαιρα.

Ένας παράδεισος από λαχανικά, φρούτα και λουλούδια. Παπουτσίδικα, μπακάλικα με καλούδια, ούζα,  τα πιο όμορφα δώρα της φύσης.

Τις μέρες αυτές, μέσα στο καταχείμωνο αυτό το γοητευτικό παζάρι της αγοράς πίσω από τις Κολώνες ζει στο μεταίχμιο.

Κρίση παντού.

Αγωνία.

Θα ξεπουλήσω;

Θα μου μείνουν;

Ο χειμώνας καλά κρατεί.

mila

Παντού μανταρίνια, πορτοκάλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα σκληρά και αφράτα για λαχανοντολμάδες.

Σπανάκια και καρότα καλής ποιότητας. Και πράσα!

Υπολογίζω πως την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και μήλα της προκοπής.

Τώρα είναι μπάφες κι ο γιος μου διαμαρτύρεται.

Πώς να τρώω ένα μήλο την ημέρα… όταν είναι τόσο χάλια τα μήλα;

Η μανία μου είναι ν’ ακολουθώ τις εποχές. Να μαγειρεύω μόνο με εποχικά προϊόντα. Σιγά μην αγοράσω ντομάτα τέτοια εποχή. Ποτέ. Ούτε μελιτζάνα.

635877869757158831

Αυτά είναι για το καλοκαίρι.

Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια αλλάξτε συνταγές.

Κόψτε το κουνουπίδι ωμό σε χοντρές φέτες και ψήστε το με λεμόνι, μουστάρδα και λάδι στο ταψί… steaks κουνουπιδιού υπέροχα.

Το σερβίρω με λίγο ανθότυρο που τραβάει την οξύτητα.

Με κάτι τέτοιες συνταγές ξεχνάς, φυσικά, το κρέας.

Για το κυριακάτικο τραπέζι θέλω κάτι εύκολο αλλά πάντα ιδιαίτερο.

 

Δεν έγιναν τραπέζια στο σπίτι για καιρό και μάλλον αυτό με έσπρωξε να στήσω ένα, έτσι, όπως παλιά. Εκείνα τα τραπέζια τα ξέγνοιαστα.

Θα ξαναγίνουν άραγε;

Ένα τραπέζι δίνει χαρά και παίρνω χαρά.

Φίλοι, χαμόγελα, ένα τραπέζι με φαγητό, μια ωραία συζήτηση.

Ακόμα και πολιτική κουβέντα.

Αν καταφέρω όλο αυτό

κι ένα ποτήρι κρασί

κι ένα μοσχοβολιστό φαγάκι

και με τη μούρη… αυτό πάει μ’ εκείνο, σωστή αρμονία, κλπ. κλπ.

Ε, τα έχω όλα.

Σπίτι, φίλους, τραπέζι, φαγητό. ΟΛΑ!

Χτες η Μέλπω μου είπε πως δεν έρχονται σπίτι της άνθρωποι πια.

Γιατί;

Καλέστε,

Βγείτε,

Πάτε,

Πιείτε κρασί,

Ανοίξτε τα σπίτια σας.

Δεν λέει να μένουμε μαντρωμένοι στον εγωκεντρισμό μας!

κολοκυθοκεφτεδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

3-4 κολοκυθάκια

Λίγο μαϊντανό

άνηθο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη

3 αβγά

1 ποτήρι νερό χλιαρό

Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για τρίψιμο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, τους 2 κρόκους, 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Προσθέστε σιγά-σιγά το νερό για να γίνει υγρή ζύμη.

Κάντε μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέστε τα στη ζύμη απαλά. Αφήστε την στην άκρη.

Τρίψτε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια.

Βάλτε τα σε μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατέψτε καλά.

Όταν έρθει η στιγμή να τηγανίσετε, στύψτε τα, αν δείτε ότι είναι πολύ υγρά.

Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι δώστε μορφή κεφτέ ή τηγανίτας.

Τηγανίστε τους 3-4 λεπτά.

Πρέπει να σερβιριστούν ζεστοί.

Ένα ούζο πάει γάντι και ανοίγει την όρεξη και το κέφι!

bar_ouzo_tsipouro

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση