Στην είσοδο της γραφικής Φίλιας η ταβέρνα «Παράδεισος» σας υποδέχεται με παραδοσιακές γεύσεις και ντόπια κρεατικά, αποτελώντας εδώ και χρόνια έναν πραγματικό γαστριμαργικό προορισμό για όσους αναζητούν αυθεντικές συνταγές, που διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο και φτιάχνονται με αγνά προϊόντα.
Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, σε ένα όμορφο ζεστό περιβάλλον, δίπλα στο τζάκι ο «Παράδεισος» αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο γεύσης και απόλαυσης και μια εξαιρετική πρόταση για τις χειμερινές σας αποδράσεις. Σε περίοπτη θέση, προσφέρει άπλετη θέα του χωριού.
Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση όπου η Μαρία βάζει την αγάπη και το μεράκι της στην κουζίνα και ο Σωτήρης την τέχνη του στο ψήσιμο των κρεατικών. Οι δυο τους σαν να δέχονται καλεσμένους στο σπίτι τους, φροντίζουν ώστε να ευχαριστήσουν τους θαμώνες προσφέροντάς τους μια πραγματική γευστική εμπειρία.
Παραδοσιακοί γκιουζλεμέδες με σπιτικό φύλλο, κρεμμυδοντολμάδες, κόκορας κρασάτος, ρεβίθια με κρέας, γιουβετσάκια σε πήλινα σκεύη, κισκέκ είναι μερικές από τις γεύσεις που μοσχοβολάνε παράδοση και φτιάχνονται με αγνό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας, καθώς και με ντόπια προϊόντα. Μεγάλη όμως είναι η ποικιλία στα κρεατικά, από παραγωγούς του χωριού, που ο Σωτήρης ψήνει με μαεστρία αναδεικνύοντας τη γεύση και το άρωμά τους.
Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε λεμονάτα παϊδάκια κοτόπουλο στη σχάρα, αλλά και αρνίσια παϊδάκια, που ειδικά για το μήνα Φεβρουάριο προσφέρονται στην ιδιαίτερα «νόστιμη» τιμή, 15 ευρώ το κιλό. Το φαγητό συνοδεύουν πλούσιες φρέσκιες αλλά και βραστές σαλάτες, όπως μυρωδάτα χόρτα του βουνού, παντζάρια, λαχανίδα, αλλά και άφθονο χύμα κρασί από την Ανεμότια. Εδώ θα βρείτε και αυθεντικό λαδοτύρι φτιαγμένο με παραδοσιακό τρόπο και διατηρημένο στο λάδι.
Ο «Παράδεισος» συγκεντρώνει επισκέπτες από όλο το νησί που σπεύδουν να γευτούν τα μοναδικά πιάτα του και να απολαύσουν τις ομορφιές της γραφικής Φίλιας. Τα καλοκαίρια στην άνετη αυλή του κάτω από τη δροσιά των δέντρων, σερβίρει τις γεύσεις του, ενώ διαθέτει και άνετο χώρο πάρκινγκ.
«Ιδιαίτερα τις Κυριακές προσπαθώ να ετοιμάζω όσο πιο πολλά πιάτα, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή αλλά και τα υλικά που διαθέτουμε. Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε πιάτα που μας ζητούν οι πελάτες κατόπιν παραγγελίας», λέει η Μαρία.
Η ίδια ετοιμάζει και υπέροχα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, από ντόπια φρούτα εποχής, αλλά και λαχταριστά γλυκά ταψιού που προσφέρονται μετά το φαγητό για να ολοκληρώσουν απολαυστικά το γεύμα ή το δείπνο. Αυτές τις ημέρες της Αποκριάς σπιτικό ρυζόγαλο με φρέσκο γάλα αλλά και φρεσκοψημένο κανταΐφι σας περιμένει. Ο «Παράδεισος» λειτουργεί το βράδυ, ενώ λειτουργεί και μεσημέρι τις Κυριακές και τις γιορτές. Οργανώνονται επίσης ειδικές βραδιές με ζωντανή μουσική, ενώ ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις.