Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τάμπλετ σε μαθητές που διαπιστωμένα έχουν ανάγκη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τάμπλετ σε μαθητές, που διαπιστωμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αγοράσουν, θα δοθούν με απόφαση της Υπουργού Παιδείας προκειμένου να μπορούν ισότιμα να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή χθες και αποτελεί μια πολύ θετική είδηση που απαντά σε πολλές ανησυχίες γονιών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τον εξοπλισμό για να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία. Σε σχόλιό μας στα «Νέα της Λέσβου» τονίζαμε την ανάγκη να στηριχθούν και οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν υπολογιστή στο σπίτι, αλλά παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε και Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου με επιστολή στην Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαρία Παπαδανιήλ.
Ειδικότερα , όπως έκανε γνωστό χθες η Υπουργός Παιδείας, το υπουργείο έχει δεχθεί δωρεές τόσο από επιχειρηματίες του κλάδου όσο και από φυσικά πρόσωπα για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε ο εξοπλισμός αυτός, σε μορφή τάμπλετ, να αποσταλεί σε σχολεία που έχουν σχετικές ελλείψεις.
Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν το σχετικό υλικό, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη.
Όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ στα σχολεία.
Τις επόμενες ημέρες η Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τα ονόματα των δωρητών και τις ποσότητες των Τάμπλετ που θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες.
Πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Λέσβου
Για το θέμα αυτό έκανε παρέμβαση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου . Ειδικότερα σε επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επεσήμανε τα εξής: «Η πανδημία που έχει πλήξει και την χώρα μας και η ορθή αναστολή λειτουργίας των σχολείων οδήγησε στο μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαιδευσης. Μια ενέργεια επιβεβλημένη αλλά με πολλά προβλήματα κατά την εφαρμογή της, λόγω του όγκου αλλά λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι δεν υπήρχε προηγούμενο υπόβαθρο.
Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι υπάρχουν μαθητές (όπως άλλωστε το γνωρίζετε) λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια, οι οποίοι δεν έχουν στα σπίτια τους την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή για να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ αποστάσεως μαθημάτων. Για τη συγκεκριμένη μερίδα των μαθητών ζητάμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει καταγραφή από τα σχολεία και αν υπάρχει κάποια ενέργεια από την πλευρά του Υπουργείου για να μπορέσουν να συμμετέχουν και αυτοί οι μαθητές ισότιμα , όπως επιβάλετε από τη νομοθεσία στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Από την πλευρά της Ένωσης προσφέρουμε τη συνεργασία μας στο συγκεκριμένο εγχείρημα και ζητάμε από το Δήμο και την Περιφέρεια να συνδράμουν με τη δική σας καθοδήγηση ώστε να προμηθευτούν οι μαθητές τον εξοπλισμό αλλά και τις αντίστοιχες συνδέσεις στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα χρειασθούν βοήθεια οι μαθητές που δεν γνωρίζουν τη χρήση τους».
Μ. Παπαδανιήλ : «Το μεράκι του δασκάλου…»
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαρία Παπαδανιήλ μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την συγκινητική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών σε αυτή την πρόκληση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ίδια έκανε γνωστό ότι ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια συλλογής στοιχείων για μαθητές που θα χρειασθούν στήριξη.
«Ως περιφέρεια έχουμε ήδη κάνει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε κάθε σχολείο να μπει και να μας πει -όχι ονομαστικά- αλλά αριθμητικά, πόσα παιδιά δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης την τηλε εκπαίδευση. Παράλληλα έχω αναλάβει από τις προηγούμενες ημέρες πρωτοβουλίες και έχω συζητήσει και με τον πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής τον κ. Κατσαβέλλη και με τους Δημάρχους βορείου Αιγαίου τις δυνατότητες που υπάρχουν για να διαθέσουμε είτε μέσω δωρεών ή με άλλο τρόπο τον απαραίτητο εξοπλισμό σε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση. Η υπουργός, ανακοίνωσε χθες ότι θα γίνει μια συνολική προσπάθεια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό. Ήδη έχουμε κάνει την σχετική προετοιμασία και έχουμε εικόνα για τις ανάγκες ανά σχολείο» μας είπε χαρακτηριστικά.
Η κα. Παπαδανιήλ δεν έκρυψε η συγκίνησή της για την ανταπόκρισης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία. «Προσπαθούμε με νύχια και με δοντια. Νοιώθω υπερήφανη έχω εκπλαγεί για την προσπάθεια του κάθε εκπαιδευτικού. Όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Η προσπάθεια όμως η γενική εικόνα είναι ιδιαίτερα συγκινητική και δεν σταματά εδώ . Το μεράκι του δασκάλου πάντα σώζει την εκπαίδευση και θα τη σώζει πάντα» τόνισε η ίδια.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img