Τις ευχαριστίες της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη για την προσπάθεια ανάδειξης του λεσβιακού ελαιολάδου και την επιμονή τους, σε όλους τους τυποποιητές που συμμετείχαν καθώς και σε μεμονωμένους ελαιοπαραγωγούς, μετά τα βραβεία που δόθηκαν στη διοργάνωση ATHENA International Olive Oil Competition, μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον τυποποιητή ελαιολάδου Χαράλαμπο Παπαδέλλη, ο οποίος διακρίθηκε με Διπλό Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό και το προϊόν του Σαπφώ αναδείχθηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο του Αιγαίου για το 2020.
Ο κ. Παπαδέλλης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη για να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του και την ηθική στήριξη που παρείχε στους συμμετέχοντες. Όπως είπε ο τυποποιητής στα “Νέα της Λέσβου” «εμείς οι νέοι ηλικιακά τυποποιητές θεωρούμε ότι στο πρόσωπο του κ. Κουφέλου έχουμε βρει έναν φίλο και συμπαραστάτη που ακούει τις αγωνίες μας και μας καταλαβαίνει, έχει διάθεση να βοηθήσει και πιστεύουμε ότι μαζί του μπορούμε να κάνουμε πολλά για το ελαιόλαδο της Λέσβου. Ο κ. Κουφέλος εξαρχής στήριξε τις συμμετοχές μας στο διαγωνισμό και όταν λόγω της πανδημίας η διοργάνωση αποφασίστηκε να γίνει στα Σπάτα, ήταν εκείνος που έλεγε ότι αυτό δεν αλλάζει το στόχο που είναι η επίτευξη των στόχων μας για να αποσπάσουμε βραβεία.
Θεωρώ λοιπόν αυτονόητη υποχρέωσή μου που τον επισκέφθηκα εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου και λέγοντάς του ότι η παρουσία του στην έκθεση μας έφερε γούρι!», είπε καταλήγοντας ο κ. Παπαδέλλης.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος τόνισε ότι «εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου στον κ. Παπαδέλλη για τη διάκρισή του και θέλω να συγχαρώ έναν-έναν προσωπικά όλους όσους διακρίθηκαν, αλλά και όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό μεταφέροντας και τη συγκίνηση του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μουτζούρη. Η προσπάθεια των τυποποιητών και των αγροτών μας οδηγεί τις ενέργειες της Περιφέρειάς μας. Σε αυτές τις προσπάθειες επενδύουμε μέσα από τα ερευνητικά προγράμματα και την εξαιρετική συνεργασία που εγκαινιάσαμε με το Γεωργικό Οργανισμό Δήμητρα. Πιστεύω ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια μέσα από την πολιτική της Περιφερειακής μας Αρχής και το έμπρακτο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη μας, το μέλλον διαγράφεται ελπιδοφόρο», είπε καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης.
Υπενθυμίζουμε ότι τα ελαιόλαδα που βραβεύτηκαν είναι:
ΔΙΠΛΟ ΧΡΥΣΟ
- Σαπφώ, Παπαδέλλης Χαράλαμπος 70% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή, 10% Αγριελιά
ΧΡΥΣΟ
- Γέρας Γλιγλής Γρηγόρης, Κολοβή
- Acaia Hellenic Agricultural Enterprises Κολοβή (η ίδια εταιρεία έχει πάρει και άλλα βραβεία στην κατηγορία με άλλα προϊόντα)
- Σελάδι Περί Λέσβου Κολοβή
- Βαλέρια Ελαιοτριβείο Πολιχνίτου, Κολοβή
- Σαπφώ Limited Edition, Παπαδέλλης Χαράλαμπος 60% Αδραμμυτινή, 30% Κολοβή, 10% Αγριελιά
- Eleón Τζωρτζής Μιχαήλ, 70% Αδραμμυτινή, 30% Κολοβή
- Σαπφώ Βιολογικό Παπαδέλλης Χαράλαμπος, 70% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή, 10% Αγριελιά
- Ελαιώνας Οικογένειας Μπαρέλη, Μπαρέλη Μαρία, Κολοβή
- Lesvos Gold Premium Βιολογικό, Ελληνικά Συνεταιριστικά Ελαιόλαδα, Κολοβή
- Irina Κατσακούλης 70% Κολοβή, 30% Αδραμμυτινή
- Αργυρό Όμικρον Βογιατζής Χρυσά Ελαιόλαδα, 70% Κολοβή, 30% Αδραμμυτινή
- Αργυρό Alpha Plus, Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ακρασίου, Κολοβή
- Αργυρό Eclectic Earth Εκλεκτική Γῆ, Κολοβή
- Αργυρό Ειρήνη Πλωμαρίου, Καλαμποκά Κωνσταντίνα, Κολοβή
- Αργυρό Stalos, Χατζηνικολάου Ιωάννης, 80% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή
ΑΡΓΥΡΟ
- Irina Βιολογικό Κατσακούλης, Κολοβή
- Olea Lesvos Κτήματα Πλωμαρίου, Κολοβή
- Blackbird Natural Treasures, Κανέλλος Ιωάννης, 80% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή
- ΗΩ Γλιγλής Γρηγόρης, Κολοβή
- Jordan Olivenöl Natives Extra Jordan Olivenöl, 67% Κολοβή, 33% Αδραμμυτινή
- Lesvos Gold be a Gourmet Ελληνικά Συνεταιριστικά Ελαιόλαδα, 80% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή
- Blackbird Natural Treasures Βιολογικό Κανέλλος Ιωάννης, 80% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή
- Πόρτο Γέρα, 95% Κολοβή, 5% Αδραμμυτινή
- Olvia Βιολογικό Τζωρτζής Μιχαήλ, 70% Αδραμμυτινή, 30% Κολοβή
- Μοδούσα Κοιν. Σ.ΕΠ. Μοδούσα, Κολοβή
- Aegaea Ραφτέλη – Πρωτούλη Μαρία, Κολοβή
ΧΑΛΚΙΝΟ
- Makaros Edos Makaros Edos, Κολοβή
- Diolia, Μάριος Αγγελούκος, Κολοβή
- Oilon Organic, Φραγκόπουλος Γεώργιος, 60% Κολοβή, 40% Αδραμμυτινή
- Βιολογικά Ελαιοκτήματα, Ιωάννα Ζούρου, 80% Κολοβή, 20% Αδραμμυτινή.