Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάθε Δήμος… και δομή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η δημοσίευση στο «Διαύγεια» την Παρασκευή της υπουργικής απόφασης για την ενοικίαση του οικοπέδου όπου λειτουργεί η δομή καραντίνας  στα «Μεγάλα Θέρμα» ανέβασε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα με την αναφορά «…για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο». Και όσο και αν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος έσπευσε να διευκρινίσει «ότι πρόκειται για μίσθωση της δομής καραντίνας και τίποτα παραπάνω», π Περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας σε παρέμβασή του για το θέμα τόνισε «πραγματικότητα είναι ότι από χθες, πραγματολογικά οι κρατικές δομές προσφύγων στο Βόρειο Αιγαίο… αυξήθηκαν κατά μια».

Τη συγκεκριμένη δήλωση ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει το «σχέδιο» του νέου οργανισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή – και ήδη έχει σταλεί σε υπηρεσίες για ενημέρωση – όπου φαίνεται στη Λέσβο να υπάρχουν δυο κρατικές δομές: το ΚΥΤ της Μόριας που από ΚΥΤ Λέσβου αναφέρεται ως «ΚΥΤ Μυτιλήνης» και η «Δομή Αιτούντων Άσυλο Δυτικής Λέσβου»! 

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα της Λέσβου» οι επίσημες κρατικές δομές στη Λέσβο είναι πλέον δυο. Ο νέος οργανισμός που καταθέτει σύντομα για ψήφιση το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, «χαρτογραφεί» τις δομές σε όλη τη χώρα. Για τη Λέσβο ενδιαφέρον έχει ότι «το ΚΥΤ Λέσβου» – όπως αναφερόταν στην προκήρυξη για τους νέους Διοικητές – τώρα αναφέρεται ως «ΚΥΤ Μυτιλήνης». Επίσης η δομή καραντίνας στα “Μεγάλα Θέρμα” αναφέρεται, ως «δομή αιτούντων άσυλο Δυτικής Λέσβου». Και αν πει κανείς ότι πρόκειται για τη δομή καραντίνας που απλά αναφέρεται ως δομή, τότε γιατί δεν αναφέρεται στον Οργανισμό και η «δομή καραντίνας Καρά Τεπέ» .
Όπως φαίνεται στο σχέδιο του ψηφίσματος που θα κατατεθεί στη βουλή, ο κάθε δήμος της Λέσβου …έχει τη δομή του. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι ενώ η μίσθωση του χώρου -με βάση την πρόσφατη υπουργική απόφαση που είδε το φως της δημοσιότητας- είναι διάρκειας μόλις 6 μηνών, η νέα δομή περιλαμβάνεται στον νέο οργανισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης, ως «δομή Δυτικής Λέσβου».

Το σημερινό δημοσίευμα των “Νέων της Λέσβου” προκάλεσε απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης πηγές του οποίου τονίζουν ότι η δομή της Δυτικής Λέσβου θα αναφέρεται ως “προσωρινή” δομή στον οργανισμό του Υπουργείου. Ο όρος “προσωρινή” προστέθηκε σήμερα …

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img