Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Προχώρα μέχρι να βρεις τη θάλασσα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μια έκθεση με διεθνές ενδιαφέρον ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό από το Σάββατο 22 Μαΐου στην Αγία Παρασκευή. Η έκθεση με τίτλο «Προχώρα μέχρι να βρεις τη θάλασσα», πραγματοποιείται από την K-Gold Temporary Gallery σε επιμέλεια της Suzanna Petot και σε αυτή συμμετέχουν έξι γυναίκες καλλιτέχνες, που συνδυάζουν εκφραστικά μέσα, όπως φωτογραφία, κινούμενη εικόνα, περφόρμανς και ποίηση, ενώ συνδέεται και με τη Biennale νέων καλλιτεχνών Mediterranea συνδέοντας το νησί της Λέσβου με τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο.

Η έκθεση περιστρέφεται γύρω από την κληρονομιά της Σαπφούς, της πασίγνωστης λυρικής ποιήτριας από τη Λέσβο, που αν και σώζονται λίγοι μόνο από τους στίχους της έχει συμβάλει σημαντικά στη δυτική παράδοση με σημείο αναφοράς έννοιες, όπως ο έρωτας, η ομορφιά, το μυστήριο και ο μύθος. 

Οι συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες Elena Aya Bundurakis, Arunà Canevascini, Andi Gáldi Vinkó, Martine Gutierrez, Lucie Khahoutian και Samira Saidi προσεγγίζουν το θέμα με εναλλακτικές αφηγήσεις και διερευνώντας το πώς η οικειότητα, η φύση και η μαγεία μπορούν να ειδωθούν στην καθημερινή ζωή και τι αποκαλύπτουν αυτές οι στιγμές για την ατομική ή τη συλλογική ταυτότητα. Σημειώνεται πως μέρος της έκθεσης αποτελεί και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «The Wild Ones», το οποίο εξετάζει τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία μέσα από συζητήσεις με τις συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες.

Όσον αφορά τη συνεργασία της K-Gold Temporary Gallery με τη Mediterranea 19 Young Artists Biennale, που συνδέει το νησί μας με τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος του θεσμού σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, τη βραδιά των εγκαινιών (22/05) θα προβληθούν επιλεγμένα φιλμ του Αλκαίου Σπύρου και του Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος & Ιώνιαν Μπισάι) σε επιμέλεια του διευθυντή της K-Gold Temporary Gallery, Νικόλα Βαμβουκλή, ο οποίος είναι και συνεπιμελητής της Biennale. Η προβολή θα παρουσιαστεί επίσης με live streaming στο κανάλι «School of Waters» στο YouTube.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Η διοργάνωση αποτελεί συνολικά μια πρόσκληση για να ανακαλύψουμε εκ νέου τη ρευστότητα που κατέστησε τη Μεσόγειο έναν πολύμορφο τόπο συνύπαρξης μορφών ζωής και διαδικασιών παραγωγής γνώσης». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 20:00 (έως την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021)

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή, 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Eίσοδος Eλεύθερη. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος

Τηλέφωνο: 6942202222

Website: kgoldtemporarygallery.tumblr.com

E-mail: [email protected]

Social Media: @kgoldtemporarygallery

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img