Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δεύτερη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με το Johnson και Johnson

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ότι από τις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε να κάνουν δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο ή με το εμβόλιο της pfizer αν το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Johnson & Johnson όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση με το ίδιο σκεύασμα αρκεί να έχουν περάσει 2 μήνες. Όμως όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson και θέλουν να εμβολιαστούν τώρα στη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της pfizer, θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

 

Η Ελεονώρα Μανιάτη

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι τώρα εφαρμόζεται μόνο από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Η Συντονίστρια γιατρός της μονάδας, Ελεονώρα Μανιάτη, τόνισε την ετοιμότητα που υπάρχει και για την δεύτερη δόση στο συγκεκριμένο σκεύασμα, αν και, όπως είπε, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών που έκαναν το σκεύασμα της Johnson & Johnson το επέλεξαν γιατί ήταν μονοδοσικό και δεν ήθελαν να κάνουν δεύτερη δόση. «Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η μερίδα της τοπικής κοινωνίας θα επανέλθει, εμείς όμως σε κάθε περίπτωση τους συνιστούμε να επανέλθουν, τους περιμένουμε και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να τους εξυπηρετήσουμε άμεσα μετά το κλείσιμο του ραντεβού τους. Να μην διστάσουν, όσο πιο γρήγορα γίνεται και να απευθυνθούν για να κάνουν και τη δεύτερη δόση ώστε να είναι θωρακισμένοι έναντι της πανδημίας και να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να έχουν επιπλοκές στην υγεία τους από τον κορονοϊό», είπε η κ. Μανιάτη.

Σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca που πλέον δεν εφαρμόζεται από καμιά μονάδα της Λέσβου και στη χώρα μας, όσοι έχουν εμβολιαστεί με αυτό έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα από το τέλος Σεπτεμβρίου για να εμβολιαστούν με την πάροδο του εξαμήνου με εμβόλιο mRNA που για τη Λέσβο είναι το σκεύασμα της pfizer.

 

Είχε φανεί για το Johnson & Johnson

Για το σκεύασμα της Johnson & Johnson είχε φανεί από τον Αύγουστο στις ΗΠΑ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ως προς την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τα άλλα δύο εμβόλια, εξαιτίας και της παραλλαγής Δέλτα. Μάλιστα Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ είχαν προειδοποιήσει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικό στο να μπλοκάρει τόσο τις λοιμώξεις όσο και τις νοσηλείες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από την Παρασκευή έχουμε μια αλλαγή στο emvolio.gov.gr, όπου πλέον αναγράφεται δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο το είδος του εμβολίου που διενεργείται.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img