Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής από τον Ν. Ανδρουλάκη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με την παρουσία αρκετού κόσμου, μεταξύ των οποίων και αρκετά γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, έγινε χθες το απόγευμα στο καφέ, στη μαρίνα της Μυτιλήνης, η ομιλία του Ευρωβουλευτή και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του στην Νέα Δημοκρατία, τόσο για τις πολιτικές που εφαρμόζει, όσο και για την προσπάθεια προσεταιρισμού του Κέντρου, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολίτευση, που ασκεί, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στον κόσμο της παράταξης να συμμετάσχει στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις διαδικασίες διαμόρφωσης πολιτικών στη συνέχεια.

Από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μυτιλήνη

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων, τις οποίες πανευρωπαϊκά βάζουν σε προτεραιότητα αντιμετώπισης οι Σοσιαλδημοκράτες. Ανισότητες, που δημιουργούνται όχι μόνο από την πανδημία, αλλά και από τις προκλήσεις, που θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στο άμεσο μέλλον, όπως εκείνη της ενεργειακής μετάβασης, την οποία θα «πληρώσουν» οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι και πρέπει να υπάρχει προετοιμασία για να ανασχεθούν οι επιπτώσεις της. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της Υγείας και στην ανάγκη ενίσχυσής της, στην προσέλκυση νέων να επιστρέψουν στη χώρα αλλά και σε καλές πρακτικές, που εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, αλλά όχι στην Ελλάδα. 

«Να πάνε χρήματα σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που δημιουργεί κοινωνική κινητικότητα αντιμετώπισης ανισοτήτων, δημογραφικού ζητήματος και οποιασδήποτε κοινωνικής πρόκλησης. Αυτές τις ιδέες πρέπει το κόμμα μας να επαναδιατυπώσει, όπως και εμείς οι υποψήφιοι για να πολιτικοποιήσουμε τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός σχετικών χρηματοδοτήσεων από την Ευρώπη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για τις οποίες σημείωσε πως περιοχές, όπως η Λέσβος, τις αφορά άμεσα, υποστηρίζοντας πως πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική προσέγγιση. «Πρέπει να ξεχάσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, δεν υπάρχει πλέον αυτή», σχολίασε και πρόσθεσε πως απαιτείται η διαμόρφωση μιας ειδικής σχέσης της γειτονικής χώρας με την Ε.Ε., που θα αφορά την τελωνειακή αναβάθμισή της, αλλά και την ταυτόχρονη θέσπιση ρητρών σεβασμού των εθνικών μας δικαιωμάτων. 

Όσον αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της παράταξης και της σύμπραξης των διαφορετικών γενεών στελεχών, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για το ενδεχόμενο συμμετοχής στις εκλογές, ψηφοφόρων που δεν έχουν σχέση με το κόμμα. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που δεν έχουν λόγο να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διαδικασία, ενώ αντιθέτως απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, όσους και όσες ψήφισαν το ΚΙΝ.ΑΛ. το 2019, αλλά και σε όσους δεν το ψήφισαν αλλά σκοπεύουν να το ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές για να εκλέξουν τον νέο αρχηγό της παράταξης.

 

Σημαντικές παρουσίες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Νάσος Γιακαλής

Με τον Μιχάλη Σκουρκέα

Με τον Παναγιώτη Προβέτζα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μυτιλήνη το παρών έδωσαν σημαντικά στελέχη και άνθρωποι, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Λέσβο. Στη μαρίνα της Μυτιλήνης βρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης και υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Νάσος Γιακαλής, όπως και η υποψήφια Βουλευτής και ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Βάσω Χοχλάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Κώστας Κατσαρός και Νίκος Καρασάββας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέτζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τέλλης Βερρής, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, Νίκος Ζούρος, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Βάλεσης, αλλά και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Λέσβο, Μιχάλης Σκουρκέας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img