Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αφηγηματικές παραστάσεις για σχολεία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δύο αφηγηματικές παραστάσεις για σχολεία, οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. 

Ειδικότερα πρόκειται για τις παρακάτω παραστάσεις:

«Του πηλού… τα παραμύθια»

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και μύθων για τον πηλό, με ζωντανή μουσική, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30).

 «Το Άνθος του Γιαλού και άλλες ιστορίες»

Αφηγηματική παράσταση, με συνοδεία ζωντανής μουσικής, για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 7 Απριλίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30). Η θάλασσα στήνει το σκηνικό και πρωταγωνιστεί στα  διηγήματα «Άνθος του Γιαλού» και «Έρως-ήρως», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Ακούει τους αναστεναγμούς των ηρώων, αφουγκράζεται τις αγωνίες, φυλάει τα μυστικά και τις μύχιες σκέψεις τους, αποδέχεται τα ανθρώπινα πάθη και τα ραίνει με το αλμυρό νερό της αλήθειας-της μη λήθης. Γιατί ό,τι ξεχνιέται δεν αγαπήθηκε κι ό,τι αγαπιέται δεν χάνεται ποτέ.

 Συντελεστές:

  • Αφήγηση: Ναντίνα Κυριαζή
  • Μουσική επένδυση-τραγούδι: Λένα Τζαμπάζη

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 *Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img