Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Α. Αντωνίου: «Δεν θα αλλάξει κάτι στον υποβιβασμό»

Συζήτηση για πολλά θέματα που επηρεάζουν τα τοπικά Πρωταθλήματα αλλά και τη Γ’ Εθνική έγινε στο «metrosport» με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αστέριο Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου ερωτήθηκε και για το σενάριο που κυκλοφορεί ότι μπορεί να υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες από την φετινή Γ΄ Εθνική, απαντώντας αρνητικά, λέγοντας πως βάσει προκήρυξης θα πέσουν κανονικά όλες οι ομάδες από κάθε όμιλο. Επίσης μίλησε και για την νέα Γ΄ Εθνική, έτσι όπως την οραματίζονται στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

-Θα επιστρέψουν τα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική;

«Ακόμη δεν έχουμε κάνει την καινούργια προκήρυξη. Περιμένουμε πρώτα την αναδιάρθρωση. Η δική μου άποψη είναι να είναι λιγότερες οι ομάδες που θα βγουν από τα τοπικά στη Γ’ Εθνική, αλλά θα πρέπει να αποφασίσει το συμβούλιο».

-Πότε θα γίνει αυτό;

«Όταν θα κάνουμε τη νέα προκήρυξη, για το νέο Πρωτάθλημα, δηλαδή μέσα στον Αύγουστο».

-Θα γίνει η αναδιάρθρωση;

«Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Υφυπουργός είπε ότι θα γίνει, αλλά αντιδρούν οι ομάδες».

Υπάρχει περίπτωση να πέσει μια ομάδα λιγότερη από τη Γ’ Εθνική; 

«Όχι. Βάσει και της προκήρυξης αυτό έχει τελειώσει. Για παράδειγμα από τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο θα υποβιβαστούν έξι ομάδες».

Με τις ακαδημίες υπάρχει κάποια εξέλιξη;

«Γίνεται μια προσπάθεια να παίξουν τα τοπικά Πρωταθλήματα. Πιστεύω θα επιτραπεί να παίζουν με σελφ τεστ. Όταν έχουν ανοίξει τα πάντα τα παιδάκια να κάνουν ράπιντ τεστ για να παίξουν;».

-Πότε θα πάρουν οι ομάδες χρήματα;

«Από ό,τι γνωρίζω ερασιτεχνικές ομάδες θα πάρουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο από το στοίχημα. Θα δώσουν πρώτα μια προκαταβολή και μετά θα γίνει η εκκαθάριση».

Οι Ενώσεις θα πάρουν χρήματα;

«Στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε με τον υφυπουργό είπα ότι δικαιούνται να πάρουν χρήματα και οι Ενώσεις από το στοίχημα».