Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ των δύο ομίλων

Μπορεί να έχουν παιχτεί μόλις τέσσερις αγωνιστικές στην φετινή Α΄ κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να δούμε τα φαβορί και τα αουτσάιντερ των δύο ομίλων.

Παρότι ακόμα είμαστε στην αρχή, ήδη από τα πρώτα δείγματα γραφής γίνεται αντιληπτό πως θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, όποτε με το καλό ξεκινήσει αυτό μετά την διακοπή λόγω κορονοϊού. 

Από φέτος επέστρεψε και πάλι το σύστημα με τους δύο ομίλους όπου στην Α΄ φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο για τα playoff, διεκδικώντας τον τίτλο, ενώ οι υπόλοιπες επτά θα παλέψουν για την παραμονή μέσω των playouts με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως θα υποβιβαστούν δύο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Β΄ φάση το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα αλλάξει καθώς οι αγώνες θα είναι μονοί, οπότε παίζει σημαντικό ρόλο η βαθμολογία στην Α΄ φάση, καθώς κάποιες ομάδες θα δώσουν περισσότερα εντός έδρας ματς και άλλες λιγότερα τόσο στην μάχη του τίτλου, όσο και σε αυτή του υποβιβασμού.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, στον 1ο όμιλο η Φίλια οδηγεί την κούρσα, όντας πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα και είναι από τις ομάδες που θέτουν υποψηφιότητα για να είναι στην πρώτη τετράδα. Από τον συγκεκριμένο όμιλο, δύσκολα δεν θα μπουν στα playoff Όλυμπος και Αιγέας, που φαντάζουν ως τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, ενώ και η Προοδευτική αναμένεται να είναι εκεί. Από κει και πέρα δεν φαίνεται ότι Κεραυνός, Αστέρας Νίκης και Απόλλων Δαφίων μπορούν να απειλήσουν κάποια από τις παραπάνω ομάδες και μάλλον γνωρίζουν ήδη πως θα παίξουν στα playout, έχοντας πάντως στόχο να πάρουν όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούν στην Α΄ φάση.

Στον 2ο όμιλο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Μεσότοπος, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα, έχοντας το απόλυτο μέχρι τώρα. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και έχει στόχο να μπει στα playoff. Πάντως από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά αφού αρκετές είναι οι ομάδες που διεκδικούν θέση στην πρώτη τετράδα. Ο Οδυσσέας Ελύτης παρουσιάζεται αποφασισμένος να είναι στα playoff, ενώ το ίδιο ισχύει για Αναγέννηση Γέρας και Αχιλλέα. Θέση στην τετράδα θα προσπαθήσει να κλείσει ο ανεβασμένος Ατρόμητος Ανεμότιας, ενώ όπως όλα δείχνουν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του 2ου ομίλου, Αρίων Μήθυμνας, Ανδρονικάς και Ταξιάρχης θα παίξουν στα playout. 

Αναμφίβολα τίποτα δεν μπορεί να προδικαστεί από τη στιγμή που είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα και όλοι ανυπομονούν να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα για να απολαύσουν τα παιχνίδια. 

Η βαθμολογία

1ος όμιλος

 1. Φίλια  12 13-5
 2. Όλυμπος  9  11-3
 3. Αιγέας  6  11-4
 4. Προοδευτική  6  5-5
 5. Αστέρας Νίκης  3  2-8
 6. Κεραυνός  0  1-8
 7. Απόλλων Δαφίων  0  5-15

2ος όμιλος

 1. Μεσότοπος  12  16-3
 2. Οδυσσέας Ελύτης  9  13-4
 3. Αν/ση Γέρας  7  8-8
 4. Ατρόμητος Ανεμότιας  7  5-7
 5. Αχιλλέας  6  9-10
 6. Αρίων Μήθυμνας  3  2-5
 7. Ανδρονικάς  1  3-9
 8. Ταξιάρχης  1  3-13