Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Άφησαν έξω τα κρασιά του Μεθυμναίου και του Οινοφόρου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αν και η Περιφερειακή Αρχή δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την εκδήλωση γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε στο Κολωνάκι, όπου η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγείρεψε με προϊόντα της Λέσβου, έντονη είναι η δυσφορία των δύο οινοποιείων του νησιού μας και συγκεκριμένα των εταιρειών Μεθυμναίος και Οινοφόρος, καθώς τα προϊόντα τους εξαιρέθηκαν από την εκδήλωση, χωρίς οι υπεύθυνοι των δύο επιχειρήσεων να μπορούν να βρουν άκρη με ποια απόφαση έγινε αυτό και ποια τα κριτήρια της επιλογής. Το τελευταίο καθώς στην Περιφέρεια οι αρμόδιοι γι’ αυτή την εκδήλωση δηλώνουν αναρμόδιοι, πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και κανείς δεν ξέρει τίποτα, οπότε το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος κυβερνάει τελικά το καράβι της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και ποιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν.

Αν και οι δύο εταιρείες που μέχρι τώρα ουσιαστικά είναι αυτές που διακινούν κρασιά της Λέσβου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση μέχρι χθες Κυριακή, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έγινε επαφή μεταξύ των εκπροσώπων τους, δηλαδή μελών της οικογένειας Λάμπρου και Πατερέλλη, όπου συζήτησαν γι’ αυτόν τον τουλάχιστον περίεργο παραγκωνισμό των προϊόντων τους, τα οποία είναι βραβευμένα και πιστοποιημένα! Πάντως μέχρι και χθες Κυριακή, επίσημα δεν είχε γίνει από πλευράς τους κάποια διαμαρτυρία στο Επιμελητήριο Λέσβου. 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρουσίασε κρασί της Λέσβου στην εκδήλωση που έγινε στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα τα προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Ηφαίστειο από την Ανεμότια, η οποία είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια στο χώρο της οινοποίησης για την περιοχή μας.

Αυτό που έχει προκαλέσει δυσφορία στα δύο οινοποιεία των εταιρειών Λάμπρου και Πατερέλλη είναι η σπουδή της Περιφέρειας – ενώ στη Λέσβο ουσιαστικά υπάρχουν μόνο τρεις εταιρείες που παράγουν κρασί – να προβληθεί στην εκδήλωση του Κολωνακίου μόνο το πιο πρόσφατο προϊόν και να μείνουν στην άκρη οι επιχειρηματικές προσπάθειες. Το πρώτο brand λεσβιακού κρασιού ήταν τη δεκαετία του ‘90 από την εταιρεία Μεθυμναίος, ενώ ο Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου που τυποποιούσε σε περιορισμένες ποσότητες τότε από τα αμπέλια της οικογένειας Πατερέλλη στο Πλωμάρι προχώρησε το μεγάλο εγχείρημα με το οινοποιείο της επιχείρησης στον Καρά-Τεπέ, αναβιώνοντας το μύθο του λεσβιακού κρασιού μέσα από τις ετικέτες Δάφνις και Χλόη και Μάκαρα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις