Πρέπει να πάει κανείς ένα πρωί και να καθίσει στα επείγοντα του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης για να παρακολουθήσει την ροή των ασθενών. Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, με σοβαρά προβλήματα, ακόμα και με ένα αγκάθι στο χέρι που ζητούν βοήθεια γιατρού για να τους το βγάλει γιατί έχει δημιουργήσει απόστημα. Αυτό το Κέντρο Υγείας είναι, που έκλεισαν τα Σαββατοκύριακα. Και κατήργησαν την νυχτερινή λειτουργία μετά τις 21:00. Η σημερινή διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, υπό τον Χρήστο Ροϊλό, επί προεδρίας Ελένης Μακρή.
Ένα κέντρο υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθούν και που εξυπηρετούν αρρώστους, οι οποίοι σπεύδουν στην Επάνω Σκάλα γιατί δεν εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο όπου κάποιες μέρες αν πας στα επείγοντα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη.
Αυτό το Κέντρο Υγείας έκλεισε ο κ. Ροϊλός, καρατομώντας και την τότε Συντονίστρια, Ελεονώρα Μανιάτη, επειδή διαμαρτυρόταν. Ας έρθουν λοιπόν οι κύριοι Ροϊλοί, που τους διόρισε η κυβέρνηση για να… φτιάξουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα και το κατέστρεψαν, να παρακολουθήσουν τι γίνεται κάθε μέρα στα Επείγοντα του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, για να ντραπούν γι’ αυτό που έκαναν. Αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, την κοινωνία, και της έκλεισαν την πόρτα! Ένα Κέντρο Υγείας που η σημερινή κυβέρνηση το παρέλαβε πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με άριστο προσωπικό, αλλά εδώ και πάνω από ένα μήνα δεν έχει ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ για προληπτικές εξετάσεις του προστάτη, όπως μας κατήγγειλε ο συνταξιούχος διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.



