Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Αγανάκτηση για την Τράπεζα Θεμάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την αγανάκτηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου που εξετάζονταν χθες σε ενδοσχολικές εξετάσεις προκάλεσε η κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.), μέσω της οποίας κληρώνονται τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στο εκάστοτε μάθημα. 

Σε όλα τα Λύκεια της χώρας, έτσι και στα σχολεία της Λέσβου, σημειώθηκε μεγάλη αναστάτωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εξεταζόμενοι βρίσκονταν στις αίθουσες από τις 7 το πρωί, καταλήγοντας να απαντούν στα θέματα μετά τις 12 το μεσημέρι. Περιμένοντας το σύστημα να αποκατασταθεί, το οποίο ‘’έπεσε’’ πολλές φορές, αρκετοί ήταν οι μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν εν τέλει χωρίς να δώσουν εξετάσεις. 

Για το περιστατικό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δήλωσε: «Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα. Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί. 

Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. 

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών». 

Πάντως χθες αργά το μεσημέρι με ανακοίνωσή τους τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν σε ‘’κακόβουλη επίθεση’’ την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ εκείνο που ισχύει για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν χθες, είναι ότι θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

Αντίστοιχα οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες, θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

Τέλος, οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν απόψε το βράδυ. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img