Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αγανακτισμένος ο Υπουργός… με το Υπουργείο του!!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το άκρον άωτον της ελληνικής πραγματικότητας είναι ο Υπουργός, που αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο των υπηρεσιών του κάθε Υπουργείου, να δηλώνει… αγανακτισμένος με το Υπουργείο του! Κι όμως αυτό συνέβη χθες στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη και αναφέρεται και στο επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Αυγενάκης τα φόρτωσε όλα στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ αν και αναγνώρισε το δίκαιο των δικαιούχων των κοινοτικών ενισχύσεων δεν είπε τίποτα για εμβόλιμη πληρωμή. 

Όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου, τη θεμελιώδη ανάγκη να επανέλθει η αξιοπιστία και να γίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ένας Οργανισμός που θα λειτουργήσει ξανά σωστά, με διαφάνεια και δικαιοσύνη, προκειμένου να επανέλθει η σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τους αγρότες, επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο

«Οτιδήποτε στρεβλό θα αντιμετωπίζεται άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα», ξεκαθάρισε ο κ. Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε με στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού, γενικούς διευθυντές και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, ακόμη στο πόσο σημαντικό είναι να νιώθουν οι αγρότες ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας αξιόπιστος φορέας που εμπιστεύονται και στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να παίρνουν απαντήσεις.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έκανε σαφές με κάθε τρόπο ότι όλα θα ερευνηθούν. Eίπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρύψουμε κάτω από το χαλί το οτιδήποτε. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, όπως κι εάν λέγεται, είτε είναι συνάδελφός σας, είτε είναι πρώην πρόεδρος της Διοικήσεως».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς – όπως είπε – το προηγούμενο διάστημα μέσω της στρεβλής λειτουργίας του Οργανισμού προσεβλήθησαν άνθρωποι που περίμεναν να λάβουν συγκεκριμένα ποσά και οι οποίοι τελικά ένιωσαν πως κάποιος τους εμπαίζει ή δεν ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων τους.

Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε την προτεραιοποίηση των ελέγχων για τα 16.000 ΑΦΜ που είναι ακόμη δεσμευμένα και τόνισε ότι οι απατεώνες πρέπει να οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Αν όμως και ένας από αυτούς τους 16.000 είναι σωστός, είναι άδικο να κρατείται όμηρος, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι. Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για όσους από το 2014 έχουν δικαιωθεί δικαστικά. Χαρακτήρισε «ντροπή» αυτή την εκκρεμότητα, ενώ ζήτησε άπαντες να μπουν στη θέση των ανθρώπων που έχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και δεν έχουν λάβει χρήματα.

Ο Υπουργός προανήγγειλε, ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες θα τελειώσει το θέμα της τοποθέτησης της νέας Διοίκησης, ενώ θα υπάρξει και ένας νέος συνεργάτης – τεχνικός σύμβουλος, προκειμένου να ενισχυθεί το κενό που υπάρχει στο πληροφοριακό σύστημα.

«Θα δουλέψουμε μαζί, με σωστό τρόπο και θα στηρίξουμε οτιδήποτε υγιές μας προτείνετε», είπε ο κ. Αυγενάκης, ζητώντας προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού.  Παράλληλα χαιρέτισε το γεγονός ότι υπάρχουν αξιόπιστα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην κεντρική διοίκηση και στα περιφερειακά τμήματα, καλώντας άπαντες να εργαστούν από κοινού προς όφελος των αγροτών.

spot_img

More articles

spot_img