Αγιασώτικο Καρναβάλι για πάντα!

Ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» και το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» ανακοινώνουν το πρόγραμμα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, που τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

-12:00 στο διακοσμημένο Δημοτικό Πάρκο πάρτε την ψησταριά σας και το κρέας της αρεσκείας σας και ελάτε να τσικνίσουμε (οργάνωση: Κοινότητα Αγιάσου – Visit Agiasos). 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

-21:00 στην καφετέρια Uptown στο Σταυρί πάρτι μασκέ με Dj από τον «Σάτυρο».

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

-12:00 στο Αναγνωστήριο, παιδικό πάρτι μασκέ, με μουσική, χορό, παιχνίδια και κυνήγι χαμένου θησαυρού.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 

-13:00 (εκκίνηση από το Αναγνωστήριο) αναβίωση μέσα στις στράτες του χωριού των παλιών παραδοσιακών εθίμων της Περικεφαλαίας και της Τράτας, που οργανώνει το Αναγνωστήριο Αγιάσου με τη συνεργασία του «Σάτυρου». Ο αγερμός τραγουδώντας τα παραδοσιακά φαλλικά άσματα (τριψίματα) θα καταλήξει στην Πλατεία Αγοράς του χωριού, όπου θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από παραδοσιακή ορχήστρα με φυσερά και το Χορευτικό Τμήμα του Αναγνωστηρίου.

Στον κόσμο θα προσφερθεί δωρεάν παραδοσιακό ρυζόγαλο

-15:00 στην Πλατεία Αγοράς θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά συγκροτήματα: 

«Καρνάβαλοι» με σάτιρα της Ευστρατίας Τσοκάρου-Μητσιώνη που θα εκφωνήσουν η Ιωάννα Καμαρού και ο Ηλίας Κουταλέλλης.

«Μπαρμπαρός – ΑΟΖ Αγιάσου». Σάτιρα Ασημάκη Χατζηγιάννη, που θα εκφωνήσουν οι Παναγιώτης Λαλάς, Χαρίλαος Αϊβαλιώτης, Στρατής Α. Γυρέλης, Βασίλης Βερδούκας, Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης. Συμμετέχουν: Δημήτρης Κουταλέλης, Γιώργος Γεωργαντής, Δημήτρης Βαρβάκης, Στρατής Λεβέντης, Στρατής Ξαφέλης. Σκηνικά: Παναγιώτης Λαλάς, Παναγιώτης Καπάτος, Δημήτρης Χτενέλης. 

21:00, στην καφετέρια RED CAFÉ, στο Καμπούδι, πάρτι μασκέ με Dj από το Visit Agiasos.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

-10:00 (εκκίνηση από το Καμπούδι): Το Vist Agiasos οργανώνει σεργιάνι στο χωριό με θέμα «Ανακαλύψτε την Αγιάσο» μέσω της εφαρμογής του κινητού QRCode scanner. Συμμετέχουν το αποκριάτικο γκρουπ «Του έξυπνου του π’λέλ’» και οι τυμπανιστές δρόμου Brasilionico Grupo Percussivo. Γνωριμία της Αγιάσου μέσα από ένα περιηγητικό καρναβαλικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Θα ακολουθήσουν στο Δημοτικό Πάρκο αποκριάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (γαϊτανάκι, κλόουν, κατασκευές, face painting κ.ά.). 

-15:00 στην Πλατεία Δημαρχείου κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση των συγκροτημάτων:

«Εξορκιστής». Σάτιρα του Γιώργου Π. Σταυρακέλλη, που θα εκφωνήσουν οι Γρηγόρης Βαλαλάς, Χαρίλαος Αϊβαλιώτης, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή. 

-Κατασκευή σκηνικών: Μαρίνος Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Παναγιώτης Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς.

-Σκηνογραφία: Γιώργος Π. Σταυρακέλλης

«Ναυτίλος». Σάτιρα του Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, που θα εκφωνήσουν οι Δημήτρης Π. Κορομηλάς, Παναγιώτης Κορομηλάς, Μαρίνος Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Μαρία Θρ. Γλεζέλη, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής, Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης. Συμμετέχουν τα παρακάτω παιδιά του Εργαστηρίου Εικαστικών και του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου: Ιωάννα Καμαρού, Βασιλική Καμαρού, Δημήτρης Χ. Καμαρός, Παναγιώτα Ακαμάτη, Κατερίνα Παπαπορφυρίου, Ευστρατία Χρυσάφη, Άγγελος Ορφανός, Κλεάνθης Δ. Κορομηλάς και Αθηνά Βουρλή.

-Κατασκευή σκηνικών: Μαρίνος Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Παναγιώτης Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς. Στα σκηνικά βοήθησαν οι Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης, Ειρήνη Βουνάτσου, Μιχάλης Σπανέλης, Δημοσθένης Σπανέλης, Βασιλική Κορομηλά.

Σκηνογραφία – Γενική καλλιτεχνική επιμέλεια: Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή. 

-Κατασκευή φορεσιών: Κατερίνα Κουτσκουδή-Βουρλή, Εργαστήρι Εικαστικών Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

-Χορογραφίες: Στρατούλα Χιώτη.

-Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Πρ. Σουσαμλής, Γιώργος Π. Σταυρακέλλης, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο νηστίσιμοι μεζέδες, ούζο και κρασί.

Την Κυριακή 11:00 – 13:00 και την Καθαρή Δευτέρα 13:00 – 15:00 θα είναι ανοιχτό για το κοινό το Δημοτικό Καρναβαλικό Μουσείο στην είσοδο του χωριού.