Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

«Αγκάλιασαν» τη δωρεά μαλλιών οι Μυτιληνιοί

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κοινού της Λέσβου στην δράση αγάπης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Κομμωτών και Κουρέων Λέσβου, έχοντας ως στόχο τη δωρεά μαλλιών για καλό σκοπό, και συγκεκριμένα σε όσους πάσχουν από καρκίνο. 

Η εκδήλωση διήρκεσε από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Μυτιλήνης, όπου εκπαιδευτές και σπουδαστές του ΔΙΕΚ Κομμωτικής της πόλης παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους βρέθηκαν εθελοντικά προκειμένου να δωρίσουν τα μαλλιά τους για τη δημιουργία περουκών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ήδη στις 12 το μεσημέρι οι κοτσίδες που είχαν συγκεντρωθεί ήταν πάνω από… 110! Ως ένδειξη της εκτίμησής τους προς το Σύλλογο Κομμωτών, η «Ροζ Δύναμη» που στην εκδήλωση εκπροσωπούσε η πρόεδρος Αληθινή Καποδίστρια, παρέδωσε στην πρόεδρο των Κομμωτών Λέσβου, Μάρω Λώκου, τιμητική πλακέτα με την οποία ευχαριστούσαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Εκατοντάδες κοτσίδες συγκεντρώθηκαν από εθελοντές για τη δημιουργία περουκών

«Χαίρομαι που το αποφάσισα»

Η εκδήλωση είχε απήχηση σε όλες τις ηλικίες, από νέους ανθρώπους μέχρι και ηλικιωμένους. Η Βασιλική, νέα κοπέλα, μίλησε στα Νέα της Λέσβου για την απόφασή της να κόψει τα μακριά της μαλλιά για καλό σκοπό: «Χαίρομαι που το αποφάσισα, είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο. Άκουσα μια φίλη μου η οποία μάκραινε τα μαλλιά της για το συγκεκριμένο σκοπό, και είπα και εγώ να το επιχειρήσω μια φορά. Νιώθεις ότι με αυτό το λίγο μπορείς να κάνεις τον άλλο χαρούμενο», καταλήγει η ίδια χαμογελώντας. Το ίδιο απάντησε και η Τόνια, εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ: «Νιώθω χαρά που μπορώ να συνεισφέρω με αυτόν τον τρόπο, και θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη και στο μέλλον». 

Άνθρωποι ηλικιωμένοι αλλά και νεαρής ηλικίας, συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπως η Βασιλική και η Τόνια και ο Μάνος

«Είναι σημαντικό για την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, χρειάζεται να σταθούμε ως κοινωνία δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας», προσθέτει ο Μάνος που είναι σπουδαστής του ΔΙΕΚ. 

Για την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρέων Λέσβου στη «Ροζ Δύναμη» αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας που παλεύει με την ασθένεια αυτή, μίλησε και η κ. Λώκου: «Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο ότι ως Σύλλογος είμαστε δίπλα στους πάσχοντες από καρκίνο, ότι δεν είναι μόνοι τους, και ότι μπορούν να απευθυνθούν και σε εμάς οποτεδήποτε». 

Η «Ροζ Δύναμη»

Ο Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία από γυναίκες με έδρα την Καλλονή, ωστόσο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ασχέτως φύλου και ηλικίας, που είτε πάσχουν από καρκίνο, είτε είναι φίλοι ή φροντιστές των πασχόντων. Όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καποδίστρια, όσο και η ψυχολόγος που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στη «ΡΟΖ Δύναμη», Στέλλα Χίου, μετά τη χθεσινή δράση έπονται πολλές ακόμη πρωτοβουλίες. «Σκοπός μας είναι να κάνουμε συστηματικά πρόληψη για εκείνον που πάσχει από καρκίνο, καθώς και για τους φίλους του και το ευρύ κοινό. Ήδη ετοιμάζουμε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ώστε να παρέχουν ενημέρωση σε περισσότερο κόσμο. Παράλληλα, υπάρχει ψυχολογική στήριξη τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο, και για τους ασθενείς αλλά και για τους φροντιστές τους. Επιπλέον, σύντομα θα έχουμε υπηρεσίες από ειδικούς σε θέματα διατροφής και φυσικής άσκησης», καταλήγουν. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img