Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αγώνας τρεξίματος σε Αμαλή και Όλυμπο

Αγώνα ορεινού τρεξίματος για τους λάτρεις του αθλητισμού και της φύσης με τίτλο “Rock & Trail Agiasos” διοργανώνει από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου το Σωματείο «ΕΝ Γνώσει». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αμαλή, στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στον Όλυμπο, ο οποίος μεταξύ άλλων μετρά στην πρόκριση για άλλους Πανελλήνιους αγώνες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο από Λέσβιους αθλητές αλλά και από δρομείς από άλλα σημεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι αθλητές, που έχουν διακριθεί, όπως ο Γιάννης Κουρκουρίκης (πρώτη θέση στο Zagori Mountain Race 80km (50-59 age), Tihio Stage Race, 2η θέση στο Rodopi Challenge 50km κ.ά.) και ο Γιώργος Μανιώτης (1η θέση σε Ελέβορο (Οίτη) και Kea Challenge).

 

Το πρόγραμμα

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, με τον αγώνα Vertical 2.5km στην περιοχή της Αμαλής, που περιλαμβάνει την αρκετά απαιτητική και για «σκληρούς» αθλητές κατακόρυφη ανάβαση με υψόμετρο στα 300 μέτρα. Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, ξεκινούν διάφορες κατηγορίες και αποστάσεις (1 χλμ., 1,5 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ.) για όλους τους φίλους του ανώμαλου δρόμου όλων των ηλικιών, που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και πιο συγκεκριμένα στη Μεγάλη Λίμνη, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο πάρκο στη διασταύρωση για Αμπελικό. 

Τέλος, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 07:30, θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος αγώνας των 36,5 χιλιομέτρων μέσα από το δάσος, από τον Ασώματο ως το Αμπελικό και από τον Άγιο Δημήτριο έως τον Άγιο Φανούριο, με υψομετρικό στα 1.750 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.aegeanevents.gr