ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Κάνει μεταγραφές και περιμένει την επανέναρξη

Ο Αιολικός είναι από τις λίγες ομάδες της Γ΄ Εθνικής που κάνει μεταγραφές αυτή την περίοδο. Οι περισσότερες έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στο πότε θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, κάτι για το οποίo αγωνιά και η ομάδα της Μυτιλήνης. 

Όπως και να ‘χει, η διοίκηση του Αιολικού κάνει τα πάντα έτσι ώστε όποτε και αν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, η ομάδα να είναι έτοιμη, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Μέχρι τώρα οι κυανόλευκοι έχουν αποκτήσει ήδη δύο ποδοσφαιριστές, ενώ είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ακόμα μία προσθήκη.

 Πρόσθεσε ποιότητα με Γιουκαρή…

Η πρώτη κίνηση στην χειμερινή περίοδο, ήταν ο Ραφαήλ Γιουκαρής, ο οποίος μετά την σύντομη θητεία του στον Αετό, βρέθηκε με το ένα πόδι στην αγαπημένη του Κύπρο, ωστόσο ο Αιολικός έκανε το κόλπο γκρόσο και κατάφερε να αποσπάσει το ναι του Μυτιληνιού μέσου. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Δημήτρη Παπασπύρου δεν είχε πρόθεση να πάρει παίκτη στην μεσαία γραμμή, ωστόσο περιπτώσεις σαν του Γιουκαρή, ενός τόσο ποιοτικού παίκτη, δεν τις αφήνεις στην άκρη. Επίσης η θέληση και το πείσμα του προέδρου Τζιμ Αντωνάκα και των συνεργατών του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να γίνει αυτή η μεταγραφή. Πλέον οι επιλογές στο κέντρο αυξάνονται σημαντικά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. 

Επένδυση με Κόρνεφ…

Σίγουρα την επόμενη μεταγραφή του Αιολικού δεν την περίμενε κανένας. Ο λόγος για τον Ίλια Κόρνεφ, ο οποίος είχε έρθει στους κυανόλευκους το 2019 στην πρώτη χρονιά της οικογένειας Αντωνάκα στα κοινά του συλλόγου. Ο 24χρονος πλέον Ουκρανός επιθετικός, αποκτήθηκε τότε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα που είχε ο Αιολικός, ωστόσο δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και αποχώρησε στα μισά της χρονιάς. Να που όμως η ομάδα της Μυτιλήνης τον ξανάφερε στο νησί για να του δώσει ακόμη μία ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του. 

Μάλιστα οι κυανόλευκοι συμφώνησαν μαζί του για 3+1 χρόνια, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλουν να επενδύσουν στο μέλλον. O Κόρνεφ σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής (και πώς να είναι όταν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Ουκρανική Μέταλιστ), αρκεί αυτή τη φορά να μπορέσει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του συλλόγου, σίγουρα υπό καλύτερες συνθήκες. 

Ανοιχτό του στόπερ…

Πιθανότατα ο Αιολικός θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Δημήτρης Κοτσώνης, ο οποίος τελικά κατέληξε στον Ιωνικό. Σε αυτή τη θέση η ομάδα της Μυτιλήνης έχει έλλειψη σε παίκτες, αφού οι μοναδικοί διαθέσιμοι στόπερ είναι οι Μπάρκας, Κρητικός και Καλαμποκάς, με τον δεύτερο μάλιστα να μην είναι καθαρός κεντρικός αμυντικός. Ο Δημήτρης Παπασπύρου έχει τσεκάρει κάποιες περιπτώσεις παικτών και τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι τελικές εισηγήσεις, ώστε να κλείσει και αυτό το θέμα.