Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Να διπλασιάσει τις νίκες του κόντρα στον Μακεδονικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τον Μακεδονικό υποδέχεται σήμερα ο Αιολικός στο Δημοτικό Στάδιο για την 2η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Super League 2. 

Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία θα επιδιώξουν μπροστά στο κοινό τους να πετύχουν τη δεύτερή τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες και την πρώτη εντός έδρας. Μετά την σπουδαία εκκίνηση στο πρωτάθλημα με το διπλό στην Κοζάνη, οι ποδοσφαιριστές του Απόστολου Χαραλαμπίδη θα υποδεχθούν τον Μακεδονικό με ανεβασμένη την ψυχολογία τους και σε περίπτωση νίκης, θα έχουν κάνει το τέλειο ξεκίνημα στη Super League 2. 

Όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και αυτό έχει τον δικό του βαθμό δυσκολίας, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα που οι περισσότερες ομάδες ακόμη δεν είναι έτοιμες. Πάντως στον Αιολικό είναι αποφασισμένοι να πάρουν τρεις ακόμη βαθμούς που θα κρατήσουν την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου.

Εν τω μεταξύ άπαντες στον Αιολικό είναι ακόμη εξοργισμένοι από την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μεταθέσει το ματς από το Σάββατο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει, για σήμερα Δευτέρα και μάλιστα στις 13:30, μια άκρως απαγορευτική ώρα για το φίλαθλό κοινό της Λέσβου. Από την ομάδα υποστηρίζουν ότι πρέπει να τυχαίνουν καλύτερης αντιμετώπισης από την Super League 2 σε τέτοια ζητήματα, καθώς χάνονται πολύτιμα έσοδα, που βοηθούν στην επιβίωση της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία στην οποία τα έσοδα είναι σχεδόν μηδαμινά. Ο Αιολικός αναγκάστηκε να συναινέσει σε αυτή την αλλαγή την οποία ζήτησε ο Μακεδονικός για να γλιτώσει μια έξτρα διανυκτέρευση στη Μυτιλήνη και κάπως έτσι θα δώσει το ματς νωρίς το μεσημέρι. 

Τέλος, διαιτητής ορίστηκε ο Ευστράτιος Μαχαίρας από τον σύνδεσμο Αθηνών.

 

Τζιμ Αντωνάκας: «Ήρθε η ώρα ο Αιολικός να επιστρέψει στη βάση του»

Τι χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε ο Αιολικός να επιστρέψει μόνιμα στη Μυτιλήνη ανέπτυξε σε δηλώσεις του, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τζιμ Αντωνάκας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: «Ήρθε η ώρα για την επιστροφή του Αιολικού στη βάση του και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε να προσαρμοστεί πια η Μυτιλήνη στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή και την προτροπή του Συνδέσμου Φιλάθλων Αιολικού Μυτιλήνης μέσω επισήμων ανακοινώσεων, αλλά και δημοσίων τοποθετήσεων φορέων, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία στην τοπική κοινωνία περί της αναγκαιότητας επιστροφής της προπονητικής βάσης της ομάδας στη Μυτιλήνη, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

Πρόθεση τόσο του Ερασιτέχνη Αιολικού από πέρυσι, όσο και της ΠΑΕ Αιολικός φέτος, ήταν και παραμένει η προπονητική βάση των ομάδων μας να βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

Για να συμβεί ξανά αυτό πρέπει να τηρηθούν οι προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής απέναντί μας ως προς τα παρακάτω:

-Παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης του Γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» για 1 χρόνο τουλάχιστον, αντικατάσταση του υπάρχοντος κοντέινερ και τοποθέτηση ενός ακόμα κοντέινερ για τις ανάγκες της ομάδας

-Παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης του Γηπέδου Αγίας Μαρίνας για 1 χρόνο τουλάχιστον και επανατοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού, όπως υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αιολικού – σε δυο διαφορετικές συναντήσεις πριν την παράδοση του γηπέδου από τον εργολάβο – αφενός ο νυν δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, αφετέρου ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Παναγιώτης Πιττός και τα μέλη του Δ.Σ.

-Άμεση μεταφορά των υπηρεσιών που φιλοξενούνται εντός της αίθουσας Τύπου στο Στάδιο Μυτιλήνης και παραχώρηση των δύο γραφείων στον Ερασιτέχνη Αιολικό, βάσει των αιτημάτων που έχουν πρωτοκολληθεί εδώ και τρεις μήνες σε Δήμο Μυτιλήνης και ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, αλλά και της απαντητικής επιστολής του Δημάρχου Μυτιλήνης με Αριθμ. Πρωτ.: Γ.Δ/Φ002.08/31883 (13.09.2023). Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη κατηγοριοποίηση του Σταδίου, το οργανόγραμμα και τον σχεδιασμό λειτουργίας του, τα γραφεία αυτά προορίζονται για τον προπονητή και την εν γένει εξυπηρέτηση της γηπεδούχου ομάδας.

-Μεταφορά υπηρεσιών και παραχώρηση του κοντέινερ που βρίσκεται εντός της ζώνης αποδυτηρίων του Σταδίου Μυτιλήνης, στην οποία επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε διαπιστευμένους κατά τις ημέρες των αγώνων, που για το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα ή Τετάρτη.

Εφόσον διευθετηθούν από τη δημοτική αρχή, επισήμως και εγγράφως, αυτές οι εκκρεμότητες, και πληρούνται πλέον όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, τότε ως Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, μέτοχος της ΠΑΕ Αιολικός, αλλά και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, δεσμεύομαι ότι η ομάδα θα επιστρέψει την προπονητική της βάση στη Μυτιλήνη εντός 60 ημερών.

Αναγνωρίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα παρθούν ιδιαιτέρως κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη πενταετία του τόπου μας, καλώ τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Δημάρχους Μυτιλήνης να τοποθετηθούν πριν την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, παίρνοντας δημόσια θέση ως προς τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτω ως πρόεδρος, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκπεφρασμένη επιθυμία της φίλαθλης ποδοσφαιρικής κοινότητας της Μυτιλήνης, αλλά και η διαχρονική πρόθεση τόσο της διοίκησης του Ερασιτέχνη, όσο και της ΠΑΕ. Να επιστρέψει δηλαδή ο Αιολικός στη βάση του, τη Μυτιλήνη.

Ζητώ επίσης και τη δημόσια τοποθέτηση των υποψήφιων Περιφερειαρχών Β. Αιγαίου, αλλά και τη συνεργασία τους για την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Μυτιλήνη. Ο Αιολικός, εξάλλου, εκπροσωπεί και διαφημίζει ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Επειδή ωστόσο οι καιροί είναι πονηροί, ως Αιολικός απαιτούμε ηχηρές δεσμεύσεις από όσους και όσες έχουν βλέψεις να διοικήσουν, με ξεκάθαρες και έντιμες λύσεις. Δεν αρκούν πια οι δημόσιες σχέσεις στο γήπεδο. Η ομάδα μας, μετά από 37 χρόνια, αγωνίζεται πλέον στη Super League 2. Ας αναλογιστούμε όλοι και όλες τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορικότερη ομάδα της Μυτιλήνης. Και το κυριότερο, ας αντιληφθούμε επιτέλους την επίδραση που έχει ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου στην τοπική κοινωνία, οικονομικά, ηθικά, αλλά και ψυχολογικά».

Δημήτρης Αντωνάκας

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img