Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αίτημα Νύκτα για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Βόλο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Την αναγκαιότητα ύπαρξης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Λέσβο, αλλά και τη Χίο και τη Σάμο με τον Βόλο, επισημαίνει σε σχετική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας. Στην επιστολή του αναφέρεται στα οφέλη της λειτουργίας μιας τέτοιας σύνδεσης για τον τουρισμό και την οικονομία, συνδέοντας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλία, σημειώνοντας πως σχετικό αίτημα υπάρχει και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην επιστολή του προς τον κ. Πλακιωτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι του Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρη τη Θεσσαλία και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας, του ταξιδιωτικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών. 

«Για τα νησιά μας οι συνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα είναι, όπως γνωρίζετε, ύψιστης σημασίας, για κοινωνικούς, οικονομικούς, αλλά και εθνικούς λόγους και είναι σημαντικό να υφίστανται όλο το χρόνο, ώστε οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών να μην αισθάνονται αποκομμένοι. Ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο θα διευκολύνει τις τουριστικές ροές από την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλία, αλλά και την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα προς το Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει ο κ. Νύκτας, προσθέτοντας πως οι συνδέσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό στήριγμα για τον εσωτερικό τουρισμό, από τη Θεσσαλία και την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, ενώ θα εξυπηρετήσουν και τους φοιτητές (Πν/μια Θεσσαλίας, Ηπείρου και Αιγαίου), τους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες των συνδεόμενων περιοχών, ενισχύοντας την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ τους. 

«Σας απευθύνουμε ένα πάγιο αίτημα των ακριτικών νησιών μας, να εξετάσετε με πραγματικό ενδιαφέρον τη δυνατότητα επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα και θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία και από τις δύο πλευρές, με αμφίδρομα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες», σημειώνει στο αίτημά του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας πως η θετική ανταπόκριση θα αποτελέσει μια σημαντική και ευνοϊκή για τον τουρισμό αναπτυξιακή ευκαιρία στα ακριτικά νησιά, που «στενάζουν» – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – από αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις και είναι αντιμέτωπα με την απειλή της ερημοποίησης πολλών περιοχών τους.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις