Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Αιτήσεις για τον Κοινωνικό τουρισμό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Αφορά συνταξιούχους και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που θα δώσει την δυνατότητα σε 53.500 δικαιούχους να κάνουν φθηνές διακοπές κι αυτό το καλοκαίρι. Από χθες υποβάλλουν αιτήσεις οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ από τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής οι δικαιούχοι στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ο κοινωνικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών, από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

– Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, 

– οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής,

– τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα θα τρέξει και το πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού με διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων κατά τις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή από  τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου του 2023. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το τρίτο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ είναι ο εκδρομικός τουρισμός, που αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Το 4ήμερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Προβλέπεται διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδρομικού τουρισμού έχουν:

– Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 

– Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

– Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Εξάλλου, το πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα. 

Τέλος, ξεκινά το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης που απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες γυναίκες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Οι μητέρες πρέπει να έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, τα οποία είναι άγαμα και άνεργα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην Ανώτατη ή Ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ή να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις