Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Άκουσε και κατέγραψε προβλήματα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το όραμα και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «Νέα Αρχή» στη χώρα μας ανέπτυξε, χθες το απόγευμα, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Πανελλήνιον», ο Βουλευτής, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο. Σήμερα ο Βουλευτής επισκέπτεται το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, για να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα στη διαδικασία εμβολιασμών, ενώ στις 11:30 στο Επιμελητήριο Λέσβου θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, μεταξύ των οποίων το Επιμελητήριο Λέσβου, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ και η Ένωση Καταναλωτών Λέσβου.

Συνάντηση με τον Ν. Ζούρο στο Μουσείο Σιγρίου

Το πρόγραμμα του κ. Φάμελλου κατά την επίσκεψή του στο νησί μας ήταν αρκετά γεμάτο και περιελάμβανε αρκετές συναντήσεις ήδη από χθες το πρωί, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να καταγράψει ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων. Αμέσως μόλις προσγειώθηκε στη Μυτιλήνη αναχώρησε για το Σίγρι, όπου μαζί με τον Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού, τον Συντονιστή του κόμματος στο νησί, Σταύρο Καραβασίλη, και το μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος και Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Αστυρακάκη, βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Μουσείου και Πρόεδρο του Φορέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Βορείου Αιγαίου, Νίκο Ζούρο.

Λίγο αργότερα, ο κ. Φάμελλος βρέθηκε και στο μπλόκο στο Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού, όπου οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις για την προστασία της παραλίας τον ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία και τα αιτήματα του αγώνα τους. Στην ενημέρωση τονίστηκε το περιβαλλοντικό σκέλος και ζητήθηκε η άσκηση πολιτικής πίεσης για να μην χτιστεί τίποτα πάνω στην παραλία, ενώ αναφορά έγινε και στα μεγάλα προβλήματα της Ερεσού, όπως το ζήτημα της ύδρευσης και του βιολογικού, αλλά και τα ζητήματα ανάπτυξης για τα οποία όμως – σύμφωνα με τους κατοίκους – πρέπει να λυθούν τα βασικά προβλήματα υποδομών, που υπάρχουν στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός σημείωσε τη στήριξή του στους πολίτες και την τοπική Κοινότητα που διεκδικούν ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για όλους και όλες, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και της παραλίας.

Τελευταία του συνάντηση, χθες, λίγο πριν την πολιτική εκδήλωση, ήταν στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Στράτο Μανωλακέλλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μανωλακέλλης στάθηκε σε τρία βασικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που προκύπτουν στο νέο και παλιό πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με τους συντελεστές Φ.Π.Α., που πρακτικά μειώνουν τον προϋπολογισμό που διατίθεται στους νησιώτες, με τα προβλήματα του Κτηματολογίου και το αίτημα επανακτηματογράφησης, το οποίο δεν γίνεται δεκτό από την Κυβέρνηση, αλλά και για τα προβλήματα στελέχωσης των Πολεοδομιών των Δήμων. 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 17-12-21
Επόμενο άρθροΣυν 700 αιτήσεις για αδήλωτα τ.μ.
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img