Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Άκρητος Οίνος: Πάθος για οινοποίηση!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το οινοποιείο “Άκρητος Οίνος” (ανόθευτος) βρίσκεται στον οικισμό Ρεύμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ανάμεσα στη Βατούσα και τα Χίδηρα. Σε υψόμετρο 283 μέτρων, στην πλατεία του οικισμού, ένα παλαιό πέτρινο κτίσμα κίνησε το ενδιαφέρον στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έκριναν ότι ήταν το πλέον κατάλληλο κτίριο για την δημιουργία του οινοποιείου και, όπως αποδείχτηκε, είχαν δίκιο. Τα ¾ του κτιρίου που είναι θαμμένα στη γη, καθώς και η πηγή που τρέχει μέσα στο πίσω μέρος του, διαμορφώνουν τις καταλληλότερες συνθήκες μόνιμης υγρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας, για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 2020, ενώ σημαντικό έτος υπήρξε το 2021 με την κυκλοφορία στην αγορά για πρώτη φορά ενός ερυθρού, ξηρού κρασιού με την ονομασία Αδρήστεια. Με την παλιά ποικιλία Χιδηριώτικο, φυτεμένη πάνω στην λάβα, και με τη δημιουργία του οινοποιείου (που δεν χρειαζόταν σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για τις κατάλληλες συνθήκες οινοποίησης), οι ιδιοκτήτες πέτυχαν τον στόχο τους, που είναι η παραγωγή ενός οίνου, όπως ακριβώς τον έφτιαχναν οι παλαιότερες γενιές, με όσο το δυνατόν μικρότερη βιομηχανική και ανθρώπινη παρέμβαση.

Η φιλοσοφία του οινοποιείου είναι η επιλογή εξαιρετικών σταφυλιών από τα οποία παράγονται κρασιά κορυφαίας ποιότητας για να προσφέρουν ένα προϊόν που περιλαμβάνει όλες τις ιδιαιτερότητες της γης, αλλά και την αγάπη των ιδιοκτητών για το κρασί.

Με την εσωτερική ανακατασκευή του κτιρίου, συμμορφούμενος πλήρως προς τους κανόνες και τους νόμους, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο “Άκρητος Οίνος” κατάφερε να παντρέψει το σύγχρονο με το παραδοσιακό, το παλαιό με το νέο και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό, απογειώνοντας την γεύση στον ουρανίσκο σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ. 6932 681523, 6948 319531, 6942 771342 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.akritosoinos.gr.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img