Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Αλχημείες σε βάρος ανάπηρης για να μπαλώσουν τα κενά»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νοσηλεύτρια, που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας σε ποσοστό 78%, ενώ βγήκε η μετακίνησή της σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει προσκομίσει από το ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), ώστε από το νοσοκομείο Μυτιλήνης να αναλάβει καθήκοντα στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αγιάσου καθώς η ίδια το είχε διεκδικήσει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μία ημέρα μετά η αρχική απόφαση αντικαταστάθηκε με νέα για μετακίνηση στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου! 

Η εξέλιξη αυτή καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο οποίος σημειώνει ότι «δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μιας και δεν μας έχει συνηθίσει για το ανθρωπιστικό της πρόσωπο, όπου αρνήθηκε αίτημα συναδέλφισσάς μας, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, με 78% αναπηρία, να μετακινηθεί στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της Αγιάσου, τόπο κατοικίας της, ως μέτρο εύλογης προσαρμογής λόγω αναπηρίας. Αντί αυτού με την δικαιολογία ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου υπάρχει επαρκής αριθμός νοσηλευτών, την μετακινούν στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Άραγε να μας πουν οι κύριοι της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας πώς θα μετακινείται με τόσο σοβαρό πρόβλημα 25 χιλιόμετρα;». 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου στηλιτεύει και την αλλαγή της απόφασης σε μία νύχτα αναφέροντας ότι «εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι 9 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόσπαση της συναδέλφου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου και 10 Φεβρουαρίου με τροποποιητική την μετακινούν στον Πολιχνίτο. Άραγε τι μεσολάβησε μέσα σε μια νύχτα; Ή μάλλον ”ποιος” μεσολάβησε!!!», διερωτώνται οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου, οι οποίοι επί της ουσίας παρατηρούν ότι η ολοένα αυξανόμενη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί, η υποστελέχωση όλων των κέντρων υγείας, οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό σε νοσοκομείο και άλλους φορείς διαμορφώνουν μια εκρηκτικά επικίνδυνη κατάσταση για τον λαό της Λέσβου. Ο Σύλλογος Εργαζομένων υπογραμμίζει ότι τις τραγικές αυτές ελλείψεις επιχειρούν να τις καλύψουν με μπαλώματα και απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

«Το Σωματείο μας καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και απαιτούμε εδώ και τώρα να βρούνε τρόπο να κάνουν αποδεκτό το δίκαιο αίτημά της, να μετακινηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα προστασίας της υγείας της. Αλλιώς θα μας βρουν μπροστά τους! Φτάνει πια, ως εδώ!!!», σημειώνουν καταλήγοντας οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img