Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Αλλάζουμε σελίδα στον τόπο μας»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


«Με “Δύναμη Ενότητας” (σ.σ. όπως και το όνομα του συνδυασμού του) αλλάζουμε τον Δήμο μας προς το καλύτερο», είπε χθες κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Στρατής Κύτελης, πριν παρουσιάσει τον απολογισμό της θητείας της Δημοτικής Αρχής από το 2019 μέχρι σήμερα στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Βουλευτής του Νομού μας, Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός, ο Πρόεδρος του Τμήματος Β.Α. Αιγαίου του ΤΕΕ, Στρατής Μανωλακέλλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Δίνοντας προεκλογική χροιά στο τέλος της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ευχήθηκε στους δημότες «υγεία και δύναμη για να κόψουμε όλοι μαζί εδώ και του χρόνου την βασιλόπιτα του Δήμου μας».

Γέμισε από πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων και αρχών το Δημοτικό Θέατρο

Ο Στρ. Κύτελης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ψήφων που έλαβε η παράταξή του στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είχε το καθήκον να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις για το καλό του τόπου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε η υγειονομική κρίση στη γενικότερη λειτουργία του Δήμου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Δημοτική Αρχή έδειξε άμεσα αντανακλαστικά συγκροτώντας την Επιτροπή Υγείας, η οποία ενημέρωνε και καθοδηγούσε τους πολίτες επί 2 χρόνια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Λιμενικό Σώμα, τονίζοντας ότι με αυτοθυσία φυλάσσουν τα σύνορά μας και σώζουν ζωές μεσοπέλαγα. «Αναλάβαμε ευθύνες και εμείς, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος αλλά είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι πλέον επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Κλείσαμε τις δομές στο ΠΙΚΠΑ και στον δημοτικό χώρο του Καρά – Τεπέ και στη θέση της Μόριας θα ιδρύσουμε σχολεία και Πανεπιστημιακά Τμήματα. Αλλάζουμε σελίδα με υψηλούς στόχους για τον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Στρ. Κύτελης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται αυτό το διάστημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Δημοτική Αρχή εκπέμπει μήνυμα αυτοπεποίθησης, ενότητας, αποφασιστικότητας και ευαισθητοποίησης απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία θα συνεχίσουμε να επιλύουμε και στην επόμενη θητεία μας». 

Η παρουσίαση του απολογισμού περιελάμβανε όλα τα έργα, τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 μέχρι σήμερα, ανά τομέα και Υπηρεσία του Δήμου, υπό τις αποφάσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων. Τα κυριότερα από αυτά ήταν τα έργα ανάπλασης στη Σουράδα και τα Τσαμάκια, το έργο της ΔΕΥΑΛ στο Λαζαρέτο, η ανάπλαση της Προκυμαίας και της πλατείας Σαπφούς που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου, στα Θέρμα, η ανάπλαση της Επάνω Σκάλας και της περιοχής της Αγίας Κυριακής, τα έργα αναβάθμισης στα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τις πλατείες, η δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλο το Δήμο, η επισκευή – ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, η δημιουργία της πύλης εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι, οι δράσεις Πολιτισμού, η λειτουργία της Πολεοδομίας και οι παρεμβάσεις της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης ευλόγησε την πίτα του Δήμου

Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιακώβου, ο οποίος, στην ολιγόλεπτη ομιλία του ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλους και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελεί ο Δήμος για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας από τον Δήμαρχο και μελωδίες από τα Σαντούρια της Αγιάσου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img