Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Άλλη Πολεοδομία στην Πολεοδομία!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στα αρχεία και τα γραφεία της Πολεοδομίας το τελευταίο τρίμηνο, δίνοντας τέλος στις εικόνες ντροπής που σημάδευαν εδώ και χρόνια την υπηρεσία 
  • Κερδίζει το στοίχημα ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός ανοίγοντας νέα σελίδα στην οργάνωση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των Πολιτικών Μηχανικών

Κερδίζει το στοίχημα ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Γιάννης Βατός, έχοντας καταφέρει μέσα σε διάστημα τριών μηνών, αφότου τα Νέα της Λέσβου ανέδειξαν το θέμα στις 30 Ιουνίου (και ο ίδιος είχε ζητήσει πίστωση χρόνου τεσσάρων μηνών να ελέγξει την κατάσταση) να γίνει πραγματικά αγνώριστη η Πολεοδομία, τα αρχεία της οποίας είναι τακτοποιημένα, νοικοκυρεμένα και καθαρά ενώ πλέον έχει αλλάξει και το σύστημα οργάνωσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι μηχανικοί γρηγορότερα και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος.

Το θετικό είναι ότι εκτός από την επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των Πολιτικών Μηχανικών οι οποίοι άμεσα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πολεοδομικές άδειες χωρίς να πατούν σε στοίβες φακέλων και να μην ψάχνουν τα χαρτιά των φακέλων πεταμένα στους διαδρόμους, ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν πρέπει να ανησυχούν για απώλεια των αδειών τους. Και απ’ ό,τι φαίνεται η παρέμβαση στην πολεοδομία είναι τόσο εκτεταμένη ώστε εκτός από την εξυγίανση του αρχείου να μπουν ακόμα και μικρές πινελιές εξωραϊσμού, όπως είναι η συντήρηση και ο χρωματισμός των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στο αρχείο, ακόμα και το άσπρισμα και το φύτεμα των παρτεριών στον εξωτερικό χώρο της υπηρεσίας.

Πώς έγινε το θαύμα! 

Με 5 υπαλλήλους εκ των οποίων οι δύο Πολιτικοί Μηχανικοί, ο Αντιδήμαρχος κ. Βατός κατάφερε να αξιοποιήσει τον χώρο στο ισόγειο απ’ όπου γίνεται η είσοδος των πολιτών στα γραφεία της Πολεοδομίας, τακτοποιώντας κάποιες από τις άδειες που περίσσευαν. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι άδειες που δεν χωρούσαν στα dexion μπορούσαν να τακτοποιηθούν σε ένα τμήμα του ισογείου του διαδρόμου, ενώ σε κάποιες από τις αίθουσες των αρχείων έγινε αναδιάταξη των γραφείων ώστε να εξοικονομηθεί χώρος, με άλλα λόγια καλύτερη αξιοποίηση των τετραγωνικών. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια σκαναρίσματος των δικαιολογητικών μέσα από τους φακέλους στις πολύ παλιές άδειες, ώστε αφού αυτό το υλικό σε ψηφιακή μορφή αποθηκευτεί στους υπολογιστές για να μπορούν να χορηγούνται αντίγραφα στους πολίτες, ένα πακέτο παλαιών αδειών μετά από χρόνια να παραδοθεί στα γενικά αρχεία του Κράτους ως ανενεργό υλικό.

Τρεις μήνες μετά όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους με άνετους διαδρόμους να μπορούν να κινούνται οι υπάλληλοι και οι μηχανικοί

Τα Νέα της Λέσβου που έχουν αναδείξει όσο κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης τα ζητήματα του αρχείου της Πολεοδομίας βρέθηκαν στους χώρους ξανά την Παρασκευή, έχοντας την ευκαιρία να καταγράψουν την σημερινή εικόνα, όπου ομολογουμένως η τάξη και  η καθαριότητα και η γενικότερη εικόνα εντυπωσιάζουν για την προσοχή  και στη λεπτομέρεια!

Ο κ. Βατός δείχνει πώς έχουν διαφοροποιηθεί οι χώροι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν με επιμέρους αναδιατάξεις
Προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια για να μπορούν να βγαίνουν άνετα οι φάκελοι από το κάθε ράφι χωρίς να είναι παστωμένοι

«Σας είχα πει την τελευταία φορά που μιλήσαμε στις 29 Ιουνίου για το ρεπορτάζ που δημοσιεύσατε την επόμενη μέρα ότι σε τέσσερις μήνες θα είχαμε ελέγξει την κατάσταση και θυμάμαι που ήσασταν επιφυλακτικός, δείτε όμως σήμερα ποια είναι η εικόνα», είπε στα Νέα της Λέσβου ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός. Και συνέχισε: «Όταν είχατε αναδείξει τότε το θέμα με το ρεπορτάζ σας που αποτύπωνε την πράγματι λυπηρή κατάσταση στα αρχεία της Πολεοδομίας, ήμουν Αντιδήμαρχος ελάχιστο διάστημα και είχαμε ξεκινήσει κάποιες πρώτες ενέργειες. Θεωρώ ότι σήμερα το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε και είναι και η υποχρέωσή μας έναντι των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσουμε. Όπως και των συναλλασσομένων μηχανικών με την πολεοδομία, να τους παρέχουμε αυτό το επίπεδο χώρου και εξυπηρέτησης. Δεν θα σας κρύψω ότι είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δύο Πολιτικούς Μηχανικούς και τους άλλους τρεις υπαλλήλους, τα στελέχη μας. Όλοι μαζί φέραμε εις πέρας αυτό το πραγματικά δύσκολο έργο καθώς η εικόνα αυτή στην πολεοδομία δεν ήταν των τελευταίων ετών. Ωστόσο μέσα σε τρεις μήνες αναμετρηθήκαμε μ’ αυτήν την πρόκληση και τα καταφέραμε και σημειώστε εδώ ότι σας είχα πει για τέσσερις μήνες στις 29 Ιουνίου, τελικά όμως ολοκληρώσαμε κατά 1 μήνα νωρίτερα», ανέφερε καταλήγοντας με χαμόγελο και εμφανώς ικανοποιημένος ο Αντιδήμαρχος ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, για τη στήριξή του στην προσπάθεια, καθώς, όπως είπε, ό,τι ζήτησε για να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο το είχε με προσωπική φροντίδα και ενδιαφέρον του Δημάρχου.

Ο κεντρικός διάδρομος όπου ο χώρος έχει αξιοποιηθεί για τις άδειες

Οι άλλες παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις στην Πολεοδομία δεν σταματούν στο αρχείο, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση και στο χώρο των γραφείων με το κλείσιμο με γυψοσανίδες χώρων που παρέμεναν ανοιχτοί και χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση διάφορων συσκευών και υλικών.

Διαμόρφωση με γυψοσανίδα και αξιοποίηση για νέους χώρους για γραφεία και συσκέψεις
Υποδειγματική καθαριότητα και τάξη στους διαδρόμους
Νοικοκυρεμένα ακόμα και τα παρτέρια στον εξωτερικό χώρο

Πλέον οι χώροι αυτοί διαμορφώνονται ώστε να μπορούν μέσα να στεγάζουν γραφεία και να γίνονται συσκέψεις, ενώ υποδειγματική είναι και η καθαριότητα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανεβαίνοντας κανείς τις σκάλες στην Πολεοδομία δεν συναντά παρατημένους φακέλους δεξιά και αριστερά και στοίβα τα αποτσίγαρα, όπως επίσης φακέλους και πάνω σε ντουλάπες. Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.

Προηγούμενο άρθροΦύλακας “άγγελος”
Επόμενο άρθρο Πρωτοσέλιδο 11-10-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img