Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Αλληλοκαρφώματα για την παραλία της Ερεσού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στρατευμένη επίθεση εναντίον του “βλέπει” ο Τ. Βέρρος

Στα ύψη ανεβαίνει και πάλι το “αυτοδιοικητικό” θερμόμετρο στη δυτική Λέσβο λόγω της γνωστής ιστορίας στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και του χειρισμού της όλης υπόθεσης από την Δημοτική Αρχή. Μετά από την “βόμβα” που είχε πετάξει με προηγούμενη ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για τον επιστημονικό συνεργάτη του Δημάρχου που τυγχάνει να είναι και ο μελετητής του έργου ανέγερσης τουριστικών κατοικιών δίπλα στη θάλασσα, ο Νίκος Χήρας επανέρχεται με νέα παρέμβαση, αυτή την φορά για την δημόσια στήριξη των στελεχών της Δημοτικής Αρχής στο πρόσωπο του Ταξιάρχη Βέρρου. Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου που “φωτογραφίζει” και πάλι τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Άρη Ελευθερίου, μιλώντας για όψιμους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει μεταξύ άλλων για την δήλωση των εκλεγμένων της πλειοψηφίας: «Οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου προέβησαν σε δήλωση στήριξης του Δημάρχου κ. Βέρρου για τον χειρισμό του θέματος της παραλίας Ερεσού. Ο χειρισμός του κ. Δημάρχου ήταν να αγνοήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε να ανακληθεί η προέγκριση οικοδομικής αδείας στο Αφεντέλι Ερεσού, να μη δοθεί άδεια οικοδομής και να γνωμοδοτήσει ο δικηγόρος που θα ορισθεί ποια είναι η αρμόδια Αρχή και όχι απλά να ορίσει δικηγόρο. Ο Δήμαρχος έφτυσε κατάμουτρα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και την απόφαση».

Και συνεχίζει: «Οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα τους, ενώ τους φτύνει ο Δήμαρχος λένε ότι ψιχαλίζει. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει το πώς λειτουργεί ο Δήμος. Να τους χαιρόμαστε για το δημοκρατικό ήθος τους».

Απάντηση με “καρφιά”

Ο Τ. Βέρρος δεν άφησε αναπάντητη ούτε αυτή την ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης και πέταξε νέα “καρφιά” για την κριτική που δέχεται και όσους κρύβονται – όπως υποστηρίζει – πίσω από αυτήν: «Για τον κύριο Χήρα που αρνείται ως σήμερα να ανοίξει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώνοντας ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι κάτι που τον ξεπερνά, είχαμε αποκτήσει την βεβαιότητα ότι είχε πρόβλημα στη γραφή. Πλέον, μετά τη νέα ανακοίνωση “καταγγελίας” του Δημάρχου εκ μέρους του, διαπιστώνουμε ότι έχει και πρόβλημα στην ανάγνωση. Ένα πρόβλημα στην ανάγνωση που παρατηρούνταν και στον – επιβεβαιωμένα πια – “όψιμο σύμβουλό του”».

Ο Δήμαρχος μιλά για στρατευμένη επίθεση εναντίον του τονίζοντας: «Η Δημοτική Αρχή, όσο και να επιχειρούν στρατευμένα διάφοροι να δημιουργούν εντυπώσεις, συνεχίζει να εφαρμόζει όλα όσα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικεί λύση για την υπόθεση στην Ερεσό, στα αρμόδια όργανα, με τις προβλεπόμενες νομότυπες διαδικασίες. Μιλώντας τώρα για “δημοκρατικό ήθος”, αξίζει να σημειώσουμε πως ο μεν Δήμαρχος έχει συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή που παρακολουθεί την υπόθεση και συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (σ.σ. και ο κ. Χήρας), ο δε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομιλεί με όρους φτυσίματος. Καλά Χριστούγεννα κύριε Χήρα…».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img