«Άλλοι προκάλεσαν το ρήγμα στην ενότητα του Συλλόγου»

Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά με επιστολή του στα Νέα της Λέσβου, από τον επικεφαλής της παράταξης Νέα Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατή Κλεάνθη, με αφορμή τη σχολιογραφία μας για την προηγούμενη παρέμβασή του. Ο κ.  Κλεάνθης υπεραμύνεται των θέσεων που έχει εκφράσει ότι τα τελευταία 3 χρόνια το νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει ενισχυθεί με σημαντικό αριθμό προσωπικού, σημειώνοντας ότι αν για παράδειγμα στον τομέα της νοσηλευτικής οι συνταξιοδοτήσεις κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό, η ενίσχυση με προσωπικό έστω και συμβασιούχων είναι πολλαπλάσια.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ως Πρόεδρος κατά την προηγούμενη θητεία του στο Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης είχε σημαντική συμβολή, με τις πιέσεις που ασκούσε για την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν θέσεις που αν σήμερα δεν ήταν καλυμμένες με συμβασιούχους θα έπρεπε να παραμένουν κενές ακόμα και για χρόνια, καθώς οι διαδικασίες για προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού είναι χρονοβόρες. Αναφορικά  με τις σχέσεις εργασίας ο κ. Κλεάνθης υπογραμμίζει ότι κανένας από τους συμβασιούχους στους κρίσιμους τομείς του νοσοκομείου δεν φεύγει, αλλά αντιθέτως μονιμοποιείται.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κλεάνθης «έχουμε δώσει αγώνες για την ενότητα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Είμαι στα πράγματα 22 χρόνια και εκείνος που μαζί με το Μιχάλη Πολυπαθέλη, τον Μπάμπη Σαλταμάρα και άλλους λιγότερο επώνυμους και απέναντί μας το σημερινό πρόεδρο και τους λοιπούς συνοδοιπόρους του, που ενώσαμε δυνάμεις και εκλέξαμε  τον Παναγιώτη Ζαχαριάδη πρόεδρο και φέραμε νέα εποχή στα συνδικαλιστικά πράγματα του Βοστάνειου. Αργότερα καθώς η υποψηφιότητά μας είχε ρυθμιστικό ρόλο, έδωσα την ψήφο μου στον πρώτο (2 ψήφοι διαφορά) τίμια και καθαρά, ήμουν αυτός που μετά την προεδρία μου το 2012/2013 για λιγότερο από 20 ψήφους έχασα από την παράταξη Αυγερινού. Γενναία τον στηρίξαμε και μου είπε δημόσια για δεύτερη φορά “ευχαριστώ”, η πρώτη ήταν το 2010/2011.

Ήμουν αυτός τέλος που αν και πρώτος με διαφορά τόσο εγώ, όσο και η παράταξη, απλής αναλογικής γαρ μείναμε εκτός προεδρείου 2017/2018. 

Τέλος είμαι αυτός που και φέτος ο κόσμος αποφάσισε διά της ισοπαλίας ενότητα, κάτι που γενναία εγώ πρότεινα 50-50 προεδρία, αντιπροεδρία και δεν έγινε αποδεκτό, άραγε αυτό δεν είναι διαίρεση. Το δεχτήκαμε αλλά δεν θα το επιβραβεύσουμε κιόλας, όταν μάλιστα έχουμε και βάσιμες και σοβαρές διαφωνίες. 

Υπηρέτησα καθαρά και με αξιοπρέπεια, τους συναδέλφους μου απ’ όπου αυτοί  αποφάσιζαν.

Έχω επανειλημμένα πει ότι δεν με ενδιαφέρει όταν πρόκειται να συνεισφέρω σε  κάτι καλό, κάτι θετικό, όπως η ενίσχυση οικονομικά στους συναδέλφους, η ενίσχυση σε προσωπικό, όπως το επίμαχο, η ανάπτυξη του νοσοκομείου (ΜΑΦ-Ογκολογικό-Αιμοδυναμικό κλπ.) να συμμαχήσω με το διάβολο, πολιτεύομαι έχοντας στόχο το αποτέλεσμα και όχι να κάνω το “κομμάτι” μου διά του λαϊκισμού» αναφέρει καταλήγοντας ο κύριος Κλεάνθης, σημειώνοντας ότι το ρήγμα που αναφέραμε στο δημοσίευμά μας για την ενότητα του Συλλόγου δεν το προκάλεσε εκείνος, αλλά η άλλη πλευρά.