Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Άλματα ανάπτυξης από την ELPEN

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε το νέο εργοστάσιο του Ομίλου ELPEN στην Κερατέα έδωσε, χθες, ο Λέσβιος συνδιευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Τρύφων, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τα σχέδια για μία συνολική επένδυση της τάξης των 155 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία ενός απ’ τα μεγαλύτερα βιομηχανικά και ερευνητικά συστήματα στην Ελλάδα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην επάρκεια της ελληνικής αγοράς και την πλήρη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών, αλλά και με την καινοτομία που θα παράγει θα διεκδικήσει ακόμα περισσότερα από τις διεθνείς αγορές, στο πλαίσιο της πενταετούς επέκτασης της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο Θεόδωρος Τρύφων

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, μία επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων και σκευασμάτων στερεών μορφών. Θα παράγονται τελευταίας τεχνολογίας εισπνεόμενα σκευάσματα – κυρίως για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και κατά του άσθματος – παράλληλα με δισκία και κάψουλες φαρμάκων, από αναλγητικά και αντιβιοτικά ευρέως φάσματος ως αυτά για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα και 1 από τα 5 εργοστάσια στην Ευρώπη με δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ.

Η παρουσίαση του εργοστασίου σε δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του από τον Συνδιευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Τρύφων τροφοδοτεί τις ελπίδες, δείχνοντας ότι η χώρα μας διαθέτει μία κραταιά φαρμακοβιομηχανία που κάνει άλματα ανάπτυξης και είναι ικανή να θωρακίσει την Ελλάδα, δίνοντας τις απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που μέχρι τώρα αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και χώρες της Ευρώπης από τις ελλείψεις φαρμάκων. Και αυτό ουσιαστικά ήταν που επεσήμανε και στην συνέντευξη Τύπου, που έδωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς μιλώντας για τις ελλείψεις των φαρμάκων και τονίζοντας το σπουδαίο ρόλο που έχει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία για να δώσει τις λύσεις, αν στηριχθεί.

Πίσω από την ELPEN βρίσκονται οι δυο Μυτιληνιοί επιχειρηματίες, οι αδελφοί Θεόδωρος και Παναγιώτης Τρύφων, οι οποίοι αν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και στο εξωτερικό φροντίζουν να είναι παρόντες στον τόπο τους με έμπρακτη κοινωνική και φιλανθρωπική παρουσία.

Σε δήλωσή του κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Θεόδωρος Τρύφων τόνισε ότι «το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος έρευνας και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Ένα οικοσύστημα το οποίο οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναπτύσσουν τώρα για πρώτη φορά την τελευταία δεκαπενταετία στο πλαίσιο σημαντικών κινήτρων. Η επένδυση αυτή θα προσφέρει πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα που αναπτύσσονται και παράγονται από Έλληνες επιστήμονες, καλύπτοντας περισσότερους ασθενείς και συμβάλλοντας στη μείωση των ελλείψεων στην αγορά του φαρμάκου».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img