Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Άλυτα τα προβλήματα παρά τις διαμαρτυρίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Κενά σε βασικά μαθήματα, όπως τα Αρχαία
  • Θα χρειαστεί τα παιδιά να κάνουν μάθημα και αργίες και σαββατοκύριακα για να καλύψουν τα κενά της ύλης

Έντονο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω των κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς στο Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής, το οποίο συνεχίζει να παραμένει, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μαθητών αλλά και των γονέων τους. Η κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της χρονιάς, με τα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις, όπως σε θέσεις εκπαιδευτικών για τα φιλολογικά μαθήματα, έχει προβληματίσει αρκετά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος όμως δεν κάθεται με «σταυρωμένα τα χέρια». Προχωρώντας από πλευράς του σε κινήσεις διαμαρτυρίας προσπαθεί, καταβάλλοντας τα μέγιστα, να στείλει μήνυμα «SOS» για την κατάσταση που επικρατεί. 

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Καλλονής από τους μαθητές, υποστηριζόμενοι από τους γονείς τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους, αλλά και τον προβληματισμό τους για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών που οδηγούν σε δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τότε η διάσταση που είχε λάβει το ζήτημα λόγω της έντονης διαμαρτυρίας των μαθητών και των γονέων θα μπορούσαμε να πούμε ότι βοήθησε κάπως την κατάσταση, καθώς κάποια κενά – όχι όμως σε βασικά μαθήματα – καλύφθηκαν άμεσα. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο καθώς τα φιλολογικά μαθήματα δεν γίνονται επαρκώς, ενώ και σε κάποια τμήματα δεν γίνονται καθόλου. Οι χαμένες διδακτικές ώρες προκαλούν πονοκέφαλο στους γονείς και στους μαθητές, καθώς το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης θα είναι να τρέχουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να καλύψουν τα κενά της ύλης των μαθημάτων της φετινής χρονιάς.

Μέσα σε όλο αυτό το δυσάρεστο κλίμα που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να επισημάνουμε πως τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα. Επίσης θα πρέπει να σταθούμε και στην στάση του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος θέλοντας να εκφράσει την διαμαρτυρία του για την κατάσταση συνέβαλε στην διοργάνωση της κατάληψης που έγινε προ ημερών, όμως αποφάσισε να την κρατήσει μόνο μια μέρα για να μην χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες από τους μαθητές. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Κατερίνα Πιρπιρή, σχολιάζοντας το θέμα των κενών σε εκπαιδευτικούς, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Μιλήσαμε με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση και λύθηκαν κάποια προβλήματα, καθώς ήρθε και ο θεολόγος και ο εικαστικός που έλειπαν. Ήρθε και φιλόλογος, αλλά πήρε άδεια λοχείας και έτσι οι μαθητές έμειναν και πάλι χωρίς φιλόλογο. Δώσανε κάποιες υπερωρίες, αλλά δεν γίνεται να παίρνει όλο το βάρος ένας εκπαιδευτικός. Προσπάθησαν να μοιράσουν τις ώρες, αλλά θα δημιουργηθούν και άλλα κενά με αυτόν τον τρόπο σε άλλες τάξεις. Από τις 23 ώρες που υπήρχε ανάγκη δόθηκαν για υπερωρίες μόνο οι 12. Το σημαντικότερο πρόβλημα εστιάζεται στα Αρχαία, καθώς από πέρυσι είχαμε θέμα. Δεν ξέρω τι θα γίνει πραγματικά. Θα αναγκαστούν μετά τα παιδιά να ακυρώνουν εκδρομές, να κάνουν μάθημα σε αργίες για να καλύψουν την διδακτική ύλη και μιλάμε για ένα βασικό μάθημα. Θα συναντηθούμε και με τα άλλα μέλη του συλλόγου και θα δούμε πώς θα κινηθούμε».

spot_img

More articles