Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Αμερικανοί και Άγγλοι τουρίστες στην Αγιάσο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Μια όμορφη γιορτή με κάστανα, μήλα και παραδοσιακούς χορούς είχαν ετοιμάσει για τους επισκέπτες η Κοινότητα της Αγιάσου και η ομάδα “Visit Agiasos”
Το κρουαζιερόπλοιο “Seven Seas Explorer” στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Με 1.000 άτομα επιβάτες και πλήρωμα έριξε άγκυρα χθες το πρωί ανοιχτά του λιμανιού της Μυτιλήνης το κρουαζιερόπλοιο “Seven Seas Explorer”, προερχόμενο από το Κουσάντασι. Οι περισσότεροι τουρίστες αναχώρησαν για εκδρομές στην Αγιάσο και το Καγιάνι, ενώ όσοι έμειναν στην πόλη περιηγήθηκαν στην αγορά, το Κάστρο και τα Μουσεία. Στην πλειοψηφία τους ήταν Αμερικανοί και Άγγλοι επισκέπτες, μέσης ηλικίας και υψηλού εισοδήματος, που κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους με κρουαζιέρα, αλλά δεν είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν τη Λέσβο.

Με λάντζες βγήκαν οι τουρίστες για να αναχωρήσουν με τα πούλμαν στην Αγιάσο και το Καγιάνι

Στην Αγιάσο, η δραστήρια Ομάδα “Visit Agiasos” σε συνεργασία με την Κοινότητα είχαν ετοιμάσει ζεστή υποδοχή, κεράσματα και εκπλήξεις στους τουρίστες που κατέφθαναν στο χωριό συνεχώς μέχρι το μεσημέρι με πούλμαν. Οι φουφούδες είχαν ανάψει από το πρωί σε διάφορες γωνιές του γραφικού οικισμού και έψηναν ντόπια κάστανα τα οποία προσφέρονταν στους επισκέπτες. Παράλληλα, οι τουρίστες γεύτηκαν τη μοναδική ποικιλία των αγιασώτικων μήλων που υπάρχουν σε αφθονία αυτή την περίοδο. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πλαισιώθηκε από μουσική και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία, πάνω από την εκκλησία της Παναγίας.

Η Πρόεδρος της Αγιάσου, Δ. Ρουγκέλη, “έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά” και κερνούσε τους τουρίστες

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλη, «ήταν μια πολύ όμορφη μέρα και για τους επισκέπτες και για εμάς που χαιρόμαστε να προσφέρουμε τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα κάστανα και τα μήλα, και να μυούμε τους ξένους στις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την ομορφιά του χωριού μας και την ζεστή φιλοξενία και υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέρθουν για διακοπές στο νησί μας».

Παραδοσιακοί χοροί και μουσική πλημμύρισαν τα κεντρικά σημεία του χωριού

Αυτή την περίοδο, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Αγιάσου προετοιμάζονται και για την Γιορτή του Κάστανου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου, στην οποία θα ενταχθεί και η ανάδειξη ενός άλλου τοπικού προϊόντος, του μήλου. Αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές αναμένεται κοσμοσυρροή στον ορεινό οικισμό δύο χρόνια μετά από τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.

Η αυλαία της τουριστικής σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια στο νησί μας θα πέσει την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, που αναμένεται η άφιξη του πλοίου “Nautica” από τα απέναντι παράλια. Συνολικά, οι αφίξεις για το 2022 ήταν μόλις 22. Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, τόνισε: «Με 10 και 15 πλοία σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό κρουαζιέρας. Ωστόσο, με την μελέτη που ανέθεσε η Περιφέρεια σε εξειδικευμένη εταιρεία ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει το κλίμα τα επόμενα χρόνια. Είναι ευχάριστο και θετικό επίσης το γεγονός ότι τοπικοί φορείς και κυρίως εθελοντές αναλαμβάνουν δράσεις φιλοξενίας των τουριστών κρουαζιέρας, όπως στην Αγιάσο, που φέτος υποδέχτηκε τους επισκέπτες με μοναδική ζεστασιά και με ευχάριστες εκπλήξεις. Όλα αυτά συμβάλλουν στην προβολή του νησιού μας και πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img