«Αμφιβάλλω ότι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ»!

Στην θέμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ, στάθηκε με δηλώσεις του στην «Πέλλα τηλεόραση», ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρρόπουλος.

Ο 69χρονος παράγοντας αναφέρθηκε επίσης και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θέμα των συνεχόμενων αναβολών των εκλογών, ενώ σχολίασε και άλλα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Ψαρρόπουλου στην «Πέλλα τηλεόραση»:

«Όταν πάμε σε εκλογές της ΕΠΟ και ο ίδιος ο υφυπουργός λέει ότι εμείς θέλουμε τον τάδε πρόεδρο για να ηγηθεί της ΕΠΟ και η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να επιβάλει τον πρόεδρο που θέλει, τι άλλο πρέπει να γίνει; Είναι πολύ άσχημο ότι αναμιγνύει και το όνομα του πρωθυπουργού. Είναι ωμή παρέμβαση που θυμίζει άλλα καθεστώτα. Παρεμβαίνει εκεί που δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν υπήρξε υφυπουργός που να μην προσπάθησε να αλώσει την ΕΠΟ. Όλοι τους το δοκίμασαν αλλά έσπασαν τα μούτρα τους».

Για το αν τον στηρίζει το Big4 ανέφερε: «Δεν είναι μόνο οι τέσσερις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έφεραν τον Κλάτενμπεργκ και οι τέσσερις και τώρα είναι έτοιμοι να τον διώξουν και οι τέσσερις. Αν αποσυρθώ θα το δηλώσω εγώ και όχι κάποιοι άλλοι. Μιλάω με τις Ενώσεις κάθε μέρα. Εφόσον επιμένουν οι Ενώσεις να είμαι υποψήφιος θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος».

Όσον αφορά τα όρια ηλικίας είπε: «Συνταγματικά αυτά δεν στέκουν. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ πραγματικά να υπάρχει γιατί μέχρι τώρα έχει πάει στην άκρη».

Ο κ. Ψαρρόπουλος μίλησε και για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Ζαγοράκη, αλλά εγώ δεν άκουσα από τον Ζαγοράκη να λέει ότι θα είναι υποψήφιος. Να ακούσω τις θέσεις του για τον αθλητικό νόμο, να μας πει πώς βλέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τι πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και τότε θα ζητήσουμε για την εκλογή του οποιουδήποτε Ζαγοράκη. Αν ο υφυπουργός αποσύρει αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω ακόμη και απόσυρση της δικής μου υποψηφιότητας».

Για τις αναβολές των εκλογών επεσήμανε: «Όλη αυτή η καθυστέρηση αφήνει την ΕΠΟ ξεκρέμαστη. Όταν είσαι σε μόνιμη προεκλογική περίοδο δεν λειτουργεί τίποτε. Πρέπει να υπάρξει μια διοίκηση του μέλλοντος. Λέει ο κ. Αυγενάκης ότι με τον νέο αθλητικό νόμο ότι θα φέρει πρόταση για αναδιάρθρωση χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα. Το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, τώρα το κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει καινούργια ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτε. Όσοι κάνουν πόλεμο για μη διεξαγωγή εκλογών κάνουν πόλεμο στην ΕΠΟ, βοηθούν την απαξίωσή της, αλλά ίσως και αυτή είναι η επιδίωξή τους».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο μητρώο: «Να απλοποιηθεί η διαδικασία για το μητρώο. Μετά από δαιδαλώδη διαδικασία τα σωματεία παίρνουν χρήματα. Να καταγραφούν τα σωματεία αλλά να γίνει νόμος του κράτους και κάθε χρόνο να παίρνουν συγκεκριμένο ποσό. Με πήρε πρόεδρος Ένωσης και μου είπε ότι από τα 50 σωματεία του μόνο πέντε έχουν πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση. Του χρόνου με πέντε θα κάνω πρωτάθλημα; Και οι Ενώσεις θα πρέπει να έχουν το λιγότερο δέκα σωματεία. Αν είναι δυνατόν να απαγορεύουν οι δήμοι σωματεία που δεν είναι στο μητρώο να παίζουν μπάλα».

Τέλος, κατέληξε για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ: «Είχα πει και εγώ θα είμαι ένας υποψήφιος. Τώρα αμφιβάλλω γιατί βλέπω ότι οι Ενώσεις με το θέμα που λέγεται αθλητικός νόμος, αντιδρούν. Φαίνονται χαμένοι γιατί δεν ξέρουν πότε θα παίξουν ποδόσφαιρο, πότε θα αρχίσει η Γ’ Εθνική, η Football League, τα τοπικά, οι ακαδημίες. Αγωνιούν. Φτάνει λένε αυτό το κλείσιμο επί μήνες. Το να λέει ο κάθε υφυπουργός ότι θα το δούμε και θα το δούμε στο μέλλον, το μέλλον δεν είναι μεγάλο. Κοντεύουμε στον Φλεβάρη. Θέλω να ελπίζω ότι τα μηνύματα από τον ιό θα είναι καλύτερα για να δούμε τι θα γίνει με τα σωματεία, γιατί πολλά σωματεία άρχισαν να λένε αφού μας κλείσατε αφήστε τα πια του χρόνου. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση. Ό,τι γράφεται είναι άποψη του καθενός. Αν φύγει και ο Φλεβάρης δεν θα γίνει τίποτα».