Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Άμισθος συνεργάτης στη ΔΕΥΑΛ ο Π. Ανδριώτης

Καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη με αρμοδιότητες στα οικονομικά και την διαχείριση του προσωπικού της ΔΕΥΑΛ ανέλαβε από χθες ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Ανδριώτης. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα και εγκρίθηκε από όλα τα μέλη, εκτός από τον πρώην συνοδοιπόρο του κ. Ανδριώτη στην παράταξη Μαμάκου, Θεόδωρο Βουνατσή, ο οποίος το καταψήφισε.

Όπως είναι γνωστό, ο Δημοτικός Σύμβουλος μετείχε στην Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ μέχρι πρότινος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Με πρόταση του Προέδρου, Γιώργου Φλώρου, δέχτηκε να αναλάβει την θέση του άμισθου Συμβούλου με καθημερινή απασχόληση, προκειμένου, όπως δήλωσε, να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση. «Αυτοδιοικητικός σημαίνει παροχή εργασίας για το κοινωνικό σύνολο, όχι μόνο με αμοιβή, αλλά και αμισθί. Στο πλαίσιο αυτό δέχτηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να βοηθήσω το έργο της ΔΕΥΑΛ και κατ’ επέκταση τους συνδημότες μου. Η κριτική μου απέναντι στην Δημοτική Αρχή ήταν και θα παραμείνει ίδια και αυστηρή όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν», είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Π. Ανδριώτης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Βατού, ο οποίος επέστρεψε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος για “καρεκλοκενταυρία” όταν συζητιόταν η κατανομή των θέσεων στη ΔΕΔΑΠΑΛ: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη αντίληψη (δυστυχώς αρκετά διαδεδομένη) που λέει ότι “εύκολα μπορείς να συκοφαντείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους”. Ευτυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και βρίσκει τρόπο να καταγγείλει τους βιαστές της. Αυτό έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, όπου πάρθηκε απόφαση να έρθουν σε γάμου κοινωνία η ιδιοτέλεια με τον αμοραλισμό».