Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

ΑΝΑΙΡΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: Χωρίς test για κορονοϊό οι εμβολιασμένοι συνοδοί

Δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό οι συνοδοί ασθενών που είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου Μυτιλήνης από το γραφείο του διοικητή Γιώργου Καμπούρη που αναιρεί την προηγούμενη ανακοίνωση του σύμφωνα με τα οποία έπρεπε  και οι συνοδοί εμβολιασμένοι και  ανεμβολίαστοι να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση για τα όσα ισχύουν σε όλες τις δομές υγείας δημόσιες και ιδιωτικές έχει ως ακολούθως:

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι εκδόθηκε νέα εγκύκλιος με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 57069/18-9-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4337) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας…», σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα προστασίας που αφορούν τα Νοσοκομεία είναι τα εξής:

  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19.
  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση.

Από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου υφίσταται οι παρακάτω διαφοροποιήσεις:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, συνοδοί ασθενών (ενώ με την προηγούμενη εγκύκλιο υπόκεινται) ΔΕΝ υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.
  • Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (αντί PCR που ισχύει) με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

Παρακαλείται το κοινό να συμμορφώνεται με τις παραπάνω οδηγίες και να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.