Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

“Ανακατεύει την τράπουλα” ο Κύτελης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Για την θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας προορίζεται ο Γ. Βατός, ενώ ο Θ. Βουνατσής αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου στον Ευεργέτουλα

Με κάθε επισημότητα επισφραγίστηκε χθες η συνεργασία του Στρατή Κύτελη με τον Μιχάλη Μαμάκο, όπως αποκάλυψαν τα “Νέα της Λέσβου” από την περασμένη Τετάρτη, μια ημέρα μετά από την παραίτηση του Στρατή Δαγκλή, που άνοιξε ακόμη πιο διάπλατα τον δρόμο για την διεύρυνση που επιθυμούσε εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έδωσαν τα χέρια για να συμπορευτούν από δω και πέρα, μαζί φυσικά με τον Παναγιώτη Ζαφειρίου, που είχε προχωρήσει σε σύμπραξη με την πλειοψηφία από την πρώτη ημέρα της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτό που μένει για να δουλέψει το νέο, διευρυμένο σχήμα της Δημοτικής Αρχής είναι ο ανασχηματισμός που θα συναποφασίσουν οι τρεις επικεφαλής για την κατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων.

Τα τρία μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης (μετά από την ανεξαρτητοποίηση της Βάσως Χοχλάκα και του Παναγιώτη Ανδριώτη) Μιχάλης Μαμάκος, Γιάννης Βατός και Θεόδωρος Βουνατσής, συνυπέγραψαν χθες πρακτικό για την συνεργασία με την Δημοτική Αρχή στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα την σύμπραξη και συνεργασία μας με την δημοτική παράταξη “Δύναμη Ενότητας” για την από κοινού προώθηση λύσεων στα προβλήματα του Δήμου Μυτιλήνης και την επίτευξη των κοινών μας στόχων προς όφελος των δημοτών». Το πρακτικό φέρει τις υπογραφές των τριών Δημοτικών Συμβούλων και κατατέθηκε χθες στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

 

Δύο θέσεις

Όπως ήδη έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου”, ο πρώτος ορισμός Αντιδημάρχου αναμένεται να είναι αυτός για τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας που θα αναλάβει ο Γιάννης Βατός. Η “ηλεκτρική” αυτή καρέκλα, ειδικά μετά από την διάσπαση του Δήμου, έχει μείνει κενή ύστερα από την παραίτηση Δαγκλή και τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται. Ο Γ. Βατός είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα, αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες για την βελτίωση της λειτουργίας της Υπηρεσίας προς όφελος των επαγγελματιών που συναλλάσσονται με αυτή και φυσικά των πολιτών.

Παράλληλα, το δεύτερο χαρτοφυλάκιο που θα δοθεί στην μείζονα αντιπολίτευση θα είναι αυτό για την διοίκηση της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα, όπου επίσης η θέση παραμένει κενή μετά από την ανεξαρτητοποίηση του Συμεών Χαραλάμπους. Ο πρώην Δήμαρχος Ευεργέτουλα, Θεόδωρος Βουνατσής αναμένεται να αναλάβει την θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου, αφού προηγουμένως ενημερωθεί  για την υφιστάμενη κατάσταση στα χωριά της περιοχής.

Ο Μιχάλης Μαμάκος δεν θα αναλάβει ενεργό ρόλο, τουλάχιστον για την ώρα, αν και όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο: «Αυτή η συνεργασία θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, γιατί εμείς ως παράταξη σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και σταθήκαμε δίπλα και όχι απέναντι από την Δημοτική Αρχή για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Πάντα η κριτική μας ήταν καλοπροαίρετη και με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων. Αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες που εμφανίστηκαν στην πλειοψηφία, σήμερα ο Δήμος θα είχε τρέξει πολύ περισσότερο σε ορισμένα θέματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να πετύχει γιατί όλοι έχουμε κοινό στόχο, να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα και να λειτουργήσουμε προς όφελος των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν η συνεργασία στην παρούσα συγκυρία σημαίνει και συμπόρευση στις επόμενες εκλογές, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είπε: «Στην Αυτοδιοίκηση όλα είναι ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω από τώρα. Θα φανεί στην πορεία αν θα λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα και θα τα ξανασυζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να τρέξουν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και να παράξουμε έργο».

 

Αναβάθμιση για Ζαφειρίου

Αναβαθμισμένος από αυτή την συνεργασία θα βγει και ο επικεφαλής της παράταξης “Η Λέσβος όπως της αξίζει”, Παναγιώτης Ζαφειρίου. Όπως ήδη έχουμε γράψει, εκτός από τις θέσεις που κατέχει ήδη ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΨΥΠΑΛ και Αντιπρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου, ο κ. Ζαφειρίου αναμένεται να αναλάβει και τις αρμοδιότητες για τον δημοτικό φωτισμό, τα αδέσποτα ζώα, τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ, κ.ά..

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαφειρίου στα “Νέα της Λέσβου”, «η παράταξή μας συστρατεύτηκε με την Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα της θητείας με γνώμονα και σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, μικρών και μεγάλων. Χωρίς να αναλάβουμε καμία έμμισθη θέση, συνδράμουμε για να βοηθήσουμε τον Δήμο και τους δημότες. Δεν έχουμε αναλάβει καμία δέσμευση για το 2023 γιατί υπάρχει ακόμη άφθονος πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές. Είμαστε ανεξάρτητοι και έτσι θα παραμείνουμε έως το τέλος», τόνισε ο ίδιος.

- Advertisement -

More articles

spot_img