Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

“Ανακατεύει την τράπουλα” ο Βέρρος

  • Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την 1η Σεπτεμβρίου

Συνοικέσιο στο Δήμο Μυτιλήνης, επανένωση στο Δήμο Δυτικής Λέσβου εν όψει του ανασχηματισμού από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Ταξιάρχης Βέρρος μελετά εδώ και καιρό τα δεδομένα και βλέποντας κι εκείνος μπροστά αποφάσισε να επαναφέρει στην τάξη της Δημοτικής Αρχής τον Ιορδάνη Ιορδάνου, ο οποίος εξωθήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο σε παραίτηση. Μάλιστα, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας θα αναβαθμιστεί κατά το δεύτερο ήμισυ της θητείας του αφού θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι θα μετακινηθεί ο σημερινός Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αλάνης, ο οποίος θα αναλάβει ένα εξίσου βαρύ και σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Έργων. 

Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που θα ισχύσουν εκτός απροόπτου από την επόμενη εβδομάδα και για έναν χρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου δεν θα “ανακατέψει την τράπουλα” και ως προς τις αρμοδιότητες των υπόλοιπων στελεχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στενή συνεργάτης του, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, θα αναλάβει και τον Τομέα της Αυτεπιστασίας, προκειμένου να διαχειριστεί συνολικά και ενιαία τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κοινόχρηστους χώρους σε ό,τι αφορά το κλάδεμα και την κοπή των δέντρων που προκάλεσαν τόσα προβλήματα πέρυσι. Αντίστοιχα, οι αρμοδιότητες για το Πράσινο πιθανότατα θα περάσουν στα χέρια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μιχάλη Ρούσση.

Με μια πρώτη ανάγνωση και εφόσον τελικά ισχύσουν οι παραπάνω αλλαγές που θα ανακοινωθούν επίσημα από τον Δήμαρχο την επόμενη εβδομάδα, προκύπτει η αποδυνάμωση του Ανδρέα Αξή, που είχε αναλάβει τον τελευταίο χρόνο βαρύ φορτίο, όντας Αντιδήμαρχος Έργων, Αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας. Εφόσον ο Γιώργος Αλάνης μετακινηθεί στα Έργα και ο τομέας της Αυτεπιστασίας περάσει στην Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, ο Ανδρέας Αξής θα ελαφρυνθεί ίσως περισσότερο απ’ ό,τι ο ίδιος επιθυμεί, έχοντας πλέον τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας και της Αγροτικής Οδοποιίας. Ωστόσο και αυτοί είναι δύο κρίσιμοι τομείς στους οποίους πρέπει να γίνουν αλματώδη βήματα από την Δημοτική Αρχή, προκειμένου αφενός να θωρακιστεί ο Δήμος, κατά το δυνατόν, από τις φυσικές καταστροφές και αφετέρου να ικανοποιηθούν τα χρόνια αιτήματα των αγροτών για την βελτίωση των δρόμων. 

Σχετικά με την επαναφορά του Ιορδάνη Ιορδάνου στο σχήμα Διοίκησης του Δήμου, σίγουρα δεν είναι τυχαία, ούτε ως προς την χρονική συγκυρία που επιχειρείται, ούτε όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει. Παρά το διαζύγιο (“βελούδινο” όπως αποδείχθηκε στην πορεία) που πήρε πέρυσι από τον Δήμαρχο, οι σχέσεις τους παραμένουν καλές και αυτό αποδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τις θέσεις και την στάση που κράτησε ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ως μέλος της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και ως μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας που προτάθηκε από τον Δήμαρχο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιορδάνου στα “Νέα της Λέσβου”, «υπήρχε πράγματι πρόβλημα συνεργασίας πέρυσι με συγκεκριμένους συναδέλφους που με ανάγκασε να παραιτηθώ, αλλά όχι με τον ίδιο τον Δήμαρχο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στέλεχος αυτής της παράταξης και θα αναλάβω καθήκοντα όπου με τοποθετήσει ο Δήμαρχος».

Από την πλευρά του, ο Τ. Βέρρος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τον ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.