Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ανακοινώνονται οι βαθμοί των Ειδικών μαθημάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σήμερα το πιθανότερο, ή το αργότερο αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθούν, από το Υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επόμενο βήμα θα αποτελέσει η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού που θα  ξεκινήσει την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Ειδικών  μαθημάτων (σημειώνεται ότι θα γίνει την Δευτέρα εάν τα αποτελέσματα ανακοινωθούν την Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν δύο Μηχανογραφικά, και συγκεκριμένα το ένα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, και το δεύτερο για την εισαγωγή στα ΙΕΚ. 

Για την υποβολή του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων. Εκεί οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) κάθε τμήματος, τις ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων και των πρακτικών δοκιμασιών, τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα, τον αριθμό εισακτέων, το έντυπο Μηχανογραφικό δελτίο με τις οδηγίες του, όπως και το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό δελτίο. Στο τελευταίο, οι υποψήφιοι βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο/τομέα.

Οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν μόνο τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Ειδικότερα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεών του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών. Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν «Προσωρινή Αποθήκευση».

Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι.

Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της «Υποβολής Μηχανογραφικού». 

Με την «Υποβολή Μηχανογραφικού», το Μηχανογραφικό Δελτίο οριστικοποιείται και αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το δελτίο να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password ή δεν το θυμούνται, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας, είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Εναλλακτικά στη δεύτερη περίπτωση που δεν θυμούνται τους κωδικούς, μπορούν να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μηχανογραφικού δελτίου με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα, εφόσον έχουν δηλώσει το προσωπικό τους email. 

spot_img

More articles

spot_img