Ανακοίνωσε σήμερα ο Αλ Στεφανής: Νέα θέση μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την κλειστή δομή

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας και Συντονιστή για το προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή  στη Μυτιλήνη . Ο υφυπουργός είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τους δυο Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρατή Κύτελη και Ταξιάρχη Βέρρο με τους οποίους συζήτησε τη νέα θέση για τη δημιουργία κλειστής δομής , μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική επιλογή στα Μιστεγνά. Ο Υφυπουργός   μετέβη μάλιστα  μαζί με τον Περιφερειάρχης και  τους δυο Δημάρχους  στην περιοχή «Διαβολόρεμα» στο Καμμένο  Δάσος όπου έδειξε το σημείο όπου έχει δρομολογηθεί να κατασκευασθεί η κλειστή δομή.

Η πρώτη ηχηρή αντίδραση έρχεται από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο – ο οποίος μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει θέση στην όλη συζήτηση για δημιουργία νέας  κλειστής δομής στο νησί . Σε ανακοίνωσή του -στις 9.30 το βράδυ σήμερα – ο Δήμαρχος αναφέρει πως παρότι η περιοχή “Διαβολόρεμα” είναι στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης ο ίδιος συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο αύριο Κυριακή το απόγευμα ,κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα ο Δήμος θα είναι κλειστός ενώ ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την δρομολογημένη (όπως ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στεφανής) από την κυβέρνηση απόφαση να δημιουργηθεί κλειστή δομή στη θέση “Διαβολορεμα” που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, η δημοτική αρχή ενημερώνει τους δημότες ότι:

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο (Κυριακή) στις 17.00,στο ΕΠΑΛ Καλλονής. Παρόλο που ο χώρος που έχει προταθεί για την δημιουργία της κλειστής δομής είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, το ζήτημα αφορά ολόκληρο το νησί. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι από την Δευτέρα κλειστός και η παραίτηση του Δημάρχου στην διάθεση της διοίκησης από σήμερα. Έχει ήδη προταθεί να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων ώστε με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αντιδράσουμε από κοινού και δυναμικά. Τα ψέματα και τα πολλά λόγια τελείωσαν”.