Ανακοίνωση για τα χρήματα του κυπέλλου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αιολικός αναφορικά με τα χρήματα του κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι κυανόλευκοι είχαν καταφέρει να φτάσουν ως και την 5η φάση του θεσμού. Όπως τονίζει η ομάδα της Μυτιλήνης, το ποσό που θα έπρεπε να λάβει βάσει της συμφωνίας ήταν 9.500 – 11.000 ευρώ. Ο τηλεοπτικός πάροχος πίστωσε τα χρήματα στην ΕΠΟ, ωστόσο ο Αιολικός αντί να εισπράξει περίπου 9.000 ευρώ, τελικά πήρε μόνο 3.500€, διότι σύμφωνα με την Ομοσπονδία τα υπόλοιπα κρατήθηκαν λόγω οφειλών. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό εξόργισε τη διοίκηση των κυανόλευκων που ζητά ακόμα και την παρέμβαση του Σταύρου Ψαρρόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε με προσοχή, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ομοσπονδία μας, και τα οποία μόνο αισιόδοξα δεν είναι.

Ο Σύλλογός μας ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, προσπαθεί να επιβιώσει, σε ένα ρημαγμένο οικονομικά ακριτικό νησί, εν μέσω πανδημίας covid 19, που χτυπά αλύπητα τον αθλητισμό και όχι μόνο. 

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας προχώρησε καλώς ή κακώς… μέχρι και την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Από το οικονομικό αποτέλεσμα που προέκυψε, αποδεικνύεται ότι κακώς συνεχίσαμε στο κύπελλο Ελλάδος, αφού η προσπάθειά μας αυτή, στοίχισε 35.000 ευρώ. Τα δικαιώματά μας, από αυτή την προσπάθεια ήταν από 9.500 – 11.000 ευρώ. Τα συνολικά τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος πιστώθηκαν από τον OTE T/V στην Ομοσπονδία, περί το τέλος Νοεμβρίου 2019. Αναζητήσαμε, όπως ήταν φυσικό, με αλλεπάλληλες οχλήσεις το μερίδιό μας βάσει της προκήρυξης του κυπέλλου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. 

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Λογιστήριο της ΕΠΟ μας απήντησε προφορικά ότι από τα 9.500 ευρώ, έχουν απομείνει 3.500, γιατί τα υπόλοιπα κρατήθηκαν λόγω οφειλών. Ζητήσαµε να µας σταλεί εγγράφως λεπτοµερής ανάλυση του ποσού που συμψηφίστηκε, και που τελικά µας δόθηκε τον Ιούλιο.

Στο ξεκίνηµα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου πρέπει να καταθέσουµε παράβολα και διάφορα άλλα αξίας 4.500€. Ας μας απαντήσουν, οι καταβολές οδοιπορικών, όπως έγινε την σεζόν 2018-2019 (20.000€) για τη σεζόν 2019-2020 σε ποιο στάδιο βρίσκονται, οι οποίες καταβολές ανέρχονται στο ποσό των 40.000€ που μας είχατε υποσχεθεί (σαν νησιωτικό σωµατείο) ότι θα είχατε καταβάλει μέχρι το Νοέμβριο του 2019… ενώ ακόµα η ΕΠΟ ψάχνει να βρει τον τραπεζικό
µας λογαριασμό για να πιστώσει αυτά που µας οφείλει, χωρίς να δέχεται ούτε συµψηφισµό αυτών που οφείλει, με τωρινές οικονοµικές υποχρεώσεις µας, έναντι της Ομοσπονδίας µας για την περίοδο 2020-21.

Κύριε Υπουργέ, κ. Αυγενάκη

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ κ. Γραµμένε

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Λέσβου κ. Ψαρρόπουλε,

ζητάμε την παρέμβασή σας. Κάθε χρόνο λόγω της νησιωτικότητας ο σύλλογός µας ξεκινά από διαφορετική αφετηρία, σε σχέση µε σωµατεία της ηπειρωτικής χώρας αφού απαιτούνται έξοδα περίπου 100.000 ευρώ επιπλέον. Στην νησιωτικότητα προστίθεται τώρα και η απουσία φιλάθλων λόγω covid 19, δεν μας δίνονται οφειλόμενα από την προηγούµενη αγωνιστική περίοδο, μήπως πρέπει να δηλώσουµε συμµετοχή σε πρωτάθληµα εκτός Ελλάδος (?). Έλεος.

Είµαστε σε απόγνωση, και η αγωνία μας µεγαλώνει γιατί
διαπιστώνουµε ότι ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ… όπως λέει και η λαϊκή παροιµία.

Ελπίζοντας σε κάποια παρέμβαση, αναμένουμε να ανοίξει η πόρτα… και να λυθεί ένα αυτονόητο αίτημά μας».

 

Για προετοιμασία στα 3 -5 Πηγάδια!

Στη Νάουσα και συγκεκριμένα στα 3-5 Πηγάδια θα συνεχίσει την προετοιμασία του ο Αιολικός για τις επόμενες οκτώ μέρες. Η αποστολή, που απαρτίζεται από 31 παίκτες, έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα της Μυτιλήνης θα δώσει και κάποια φιλικά παιχνίδια. Ο Βλάντιτσα Πέτροβιτς θα έχει την ευκαιρία να δει και να αξιολογήσει όλους τους παίκτες διότι είναι δεδομένο πως κάποιοι θα αποχωρήσουν, μιας και το ρόστερ είναι μεγάλο. Τέλος, να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες είναι αρνητικοί στον κορονοϊό στα τεστ που υποβλήθηκαν.