Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Αναμέτρηση για τρεις στο Σύλλογο Εργαζομένων του Βοστάνειου


Τη διακήρυξη του συνδυασμού της για την κάθοδο στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης έδωσε ο τρίτος συνδυασμός, που διεκδικεί την ψήφο των υπαλλήλων του Βοστάνειου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών υπό την Γιάννα Χωριανοπούλου, η οποία είναι και η απερχόμενη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Οι εκλογές διεξάγονται σήμερα από το πρωί στο νοσοκομείο, όπου καλούνται οι υπάλληλοι να ψηφίσουν, ενώ η κ. Χωριανοπούλου σημειώνει ότι οι εκλογές γίνονται σε συνθήκες πολύ δύσκολες με ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τη δημόσια υγεία. 

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο επισημαίνει ότι οι συνθήκες για τους ίδιους επιδεινώθηκαν, ενώ η κραυγή αγωνίας τους δεν ακούστηκε, ούτε αναγνωρίστηκε η προσφορά τους, αλλά ούτε και υπήρξε σεβασμός στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν και την κούρασή τους και το δικαίωμα για ανάπαυση όταν την έχουν ανάγκη, όπως και την επιμόρφωση.

Αναφερόμενη στις άλλες δύο παρατάξεις καταλογίζει ότι δεν ακούμπησαν τα προβλήματα των εργαζομένων, δεν συγκρούστηκαν με τις αδικίες, ούτε ανέδειξαν – αποκάλυψαν την ώρα που έπρεπε τις πρακτικές της Διοίκησης και το σχέδιο της κυβέρνησης για νοσοκομεία-επιχειρήσεις με φτηνούς εργαζόμενους – λάστιχο και τα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία και χειρουργεία.

«Οι υποτονικές πρακτικές της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών, δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος των προβλημάτων μας: Δεν έπαιρνε μέτρα για την επιτυχία των μαζικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού με την προσφυγή σε χρονοβόρες και αβέβαιες δικαστικές λύσεις. Ο οργανωμένος αγώνας όμως και η διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων μας, μάς έφεραν σήμερα εδώ», αναφέρει η κ. Χωριανοπούλου, η οποία προφανώς διαφοροποιείται από την παράταξη του Ξενοφώντα Αυγερινού με την οποία «συγκυβέρνησαν» το Σύλλογο Εργαζομένων, καθώς η ίδια τον στήριξε για την προεδρία και στηρίχθηκε για Αντιπρόεδρος!

Αναφερόμενη στην παράταξη του Στρατή Κλεάνθη επισημαίνει ότι «η Νέα Ενωτική Κίνηση, «έλαμψε διά της απουσίας της από τα σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα για τους εργαζόμενους. Υπερασπίζεται σχεδόν σε κάθε πτυχή την κυβερνητική πολιτική που διαλύει το ΕΣΥ. 

Ήταν η παράταξη που αρνιόταν πεισματικά την ένταξη στο σωματείο, των συμβασιούχων, επικουρικών, εργαζομένων στα συνεργεία κ.τ.λ. Ενώ το πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυτή προάγει ως επιτυχία τις προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και διαφημίζει ως επιτυχημένο παράδειγμα για τον χώρο της υγείας, τον πίνακα των αναπληρωτών στην εκπαίδευση. Οι εκπρόσωποί της καλωσόρισαν και αγκάλιασαν τον Υπουργό εμπορίας υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη που μεταξύ άλλων έχει δηλώσει χωρίς ντροπή 6.000 απολύσεις συμβασιούχων, χωρίς να κάνουν καμιά απολύτως καταγγελία για τις απαράδεκτες βρισιές απέναντι στους εργαζομένους. Δεν αξίζει στους εργαζόμενους αυτού του είδους η εκπροσώπηση».    

Η κ. Χωριανοπούλου καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να στηρίξουν μαζικά και να συσπειρωθούν με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών για να ακουστεί η φωνή τους και να δουν αποτελέσματα από το δρόμο του αγώνα χωρίς συμβιβασμούς.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι: 

  • Βαλαλά Σωτηρία, ΔΕ Νοσηλεύτρια, Χειρουργεία
  • Καρακόλη Χριστίνα, ΔΕ Χειρίστρια Ακτινολογικού
  • Κλαδίτης Δημήτριος, ΤΕ Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
  • Κουκούλη Μαρία, ΔΕ Νοσηλεύτρια, Παιδιατρικό
  • Πετρέλλης Θεόδωρος, ΔΕ Διοικητικός, Γραφείο Προσωπικού 
  • Σουπουρτζή Ανδρομάχη, ΤΕ Νοσηλεύτρια, Χειρουργεία 
  • Χατζηλάμπρου Χαράλαμπος, Τεχνικός Εφαρμογών Βιοϊατρική
  • Χωριανοπούλου Γιάννα-Στέλλα, ΔΕ Διοικητικός, Λογιστήριο. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img