Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ανάπλαση με προβλήματα στην Προκυμαία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Αλαλούμ χθες στο κέντρο της πόλης με την αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω της επέκτασης των εργασιών στο δεύτερο μέτωπο, απέναντι από την πλατεία Σαπφούς

Ξεκίνησε χθες η επέκταση του έργου της ανάπλασης στην Προκυμαία στο δεύτερο μέτωπο, απέναντι από την πλατεία Σαπφούς και, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, οι οδηγοί δεν ήταν ενημερωμένοι για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κουντουριώτη και τις αλλαγές που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που προκύπτουν, δεδομένου ότι ακόμη συνεχίζονται οι εργασίες και στο πρώτο κομμάτι, είναι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τα οχήματα, ακόμη και τα δίκυκλα, ενώ επιπλέον θα πρέπει να μεταφερθούν η αφετηρία και οι στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

Από την στροφή μέχρι το παλιό Λιμεναρχείο επεκτείνονται οι εργασίες

Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες από το ύψος έναντι του καταστήματος “Verde έως την διάβαση των πεζών, στο ύψος έναντι του Παλαιού Λιμεναρχείου από την πλευρά της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη της Τροχαίας του Λιμεναρχείου θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σύμφωνα με την απόφαση του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, οι οδηγοί και οι πεζοί πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών, να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας, οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (φορτηγά – λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της Προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης και η έξοδος των φορτηγών από το επιβατικό και εμπορικό λιμάνι να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

Προβληματισμός για την αφετηρία και τις στάσεις του ΚΤΕΛ

Ωστόσο, κανείς δεν είχε προβλέψει πώς θα λειτουργήσει η αφετηρία και οι στάσεις των αστικών λεωφορείων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα. Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι σύμφωνα με το Λιμεναρχείο τα λεωφορεία θα πρέπει να μετακινηθούν απέναντι από το ξενοδοχείο “Blue Sea”, όπου υπάρχει το άνοιγμα του δρόμου και σταθμεύουν οχήματα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να γίνουν διαγραμμίσεις και νέα διαμόρφωση των θέσεων, ενώ θα πρέπει να απομακρυνθούν κι όλα τα ΙΧ που παρκάρουν εκεί εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε επιχειρήσεις, πελάτες, κλπ.. Ομάδα πολιτών επισκέφθηκε χθες τον Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη, διαμαρτυρόμενη για τη νέα αυτή αλλαγή και υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην λειτουργία του κέντρου της πόλης. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη σήμερα με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις με γνώμονα να μην χαθεί άλλος χρόνος για την εκτέλεση του έργου.

Πρόταση για μεταφορά των λεωφορείων απέναντι από το ξενοδοχείο “Blue Sea”

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αναδόχου εταιρείας, οι εργασίες στο πρώτο τμήμα θα ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου και στο τέλος του ίδιου μήνα θα παραδοθεί και το δεύτερο κομμάτι, απέναντι από την πλατεία. Οι εργασίες στο λεγόμενο “πέταλο” του λιμανιού θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και στη συνέχεια θα στηθεί το εργοτάξιο στο Φανάρι. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν επίσης οι εργασίες από την απέναντι πλευρά, όπου λειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας και μέσα στον επόμενο χειμώνα θα γίνει η ανάπλαση της πλατείας Σαπφούς. Σε ό,τι αφορά την ασφαλτόστρωση της Κουντουριώτη, θα γίνει στο τέλος του έργου, την άνοιξη προς το καλοκαίρι του 2024.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img