Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανασχηματισμός με σημαντικές αλλαγές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, από τον οποίον προκύπτουν σημαντικές αλλαγές σε κομβικής σημασίας Υπουργεία. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός Κυβέρνησης βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τη θέση του να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας αντικαθιστά τον Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού. Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Άμυνας, αντικαθιστώντας τον συντοπίτη μας Αλκιβιάδη Στεφανή, και ταυτόχρονα δημιουργείται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με τον Ευάγγελο Αποστολάκη να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που προκύπτουν στον ανασχηματισμό:

 1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
 2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
 3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
 4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
 5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
 6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
 7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
 8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
 9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
 10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
 11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Ενημέρωση: Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Σαν αποτέλεσμα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν προχωρά στη σύσταση του νέου Υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δε Υπουργός έχει τις σχετικές αρμοδιότητες μέχρι τον ορισμό του αρμόδιου Υφυπουργού.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img