Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Ανασχηματισμός στη δυτική Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ντόμινο οι εξελίξεις στην παράταξη Βέρρου μετά από το τέλος της σύμπραξης με την “Συνεργασία” 

Ανασχηματισμός και αναταράξεις στο Δήμο Δυτικής Λέσβου από την λύση της συνεργασίας μεταξύ Ταξιάρχη Βέρρου και Στρατή Ζαφείρη. Μετά από την δήλωση του επικεφαλής της “Συνεργασίας Δυτικής Λέσβου” και των δύο μελών του συνδυασμού του, Μαριάνθης Τσάκου και Ελένης Πίτσα ότι αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την Δημοτική Αρχή, την επόμενη μέρα οι ίδιοι τρεις υπέγραψαν δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την δική τους παράταξη (!), γεγονός πρωτοφανές, ιδιαίτερα για επικεφαλής συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο Στρ. Ζαφείρης με νέα έγγραφη δήλωση προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε γνωστό ότι η απόφαση ανεξαρτητοποίησης και των τριών στάλθηκε εκ παραδρομής και ως εκ τούτου δεν ισχύει, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου που μίλησε για ευτελισμό των διαδικασιών και των Οργάνων!

Όπως είναι αντιληπτό, το παρασκήνιο ήταν έντονο όλες αυτές τις μέρες λόγω των δημαιρεσιών, ενώ από όλες τις διεργασίες απουσίαζε το τέταρτο μέλος της παράταξης Ζαφείρη, ο Στέφανος Αποστόλου, ο οποίος δεν είχε καμία ενημέρωση για τις αποφάσεις του επικεφαλής. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι γιατί είχε διαρρεύσει ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου πρότεινε στον κ. Αποστόλου να συμμετέχει στην Δημοτική Αρχή αναλαμβάνοντας την θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών. Η απάντηση του πρώην Δημάρχου Μανταμάδου ήταν αρνητική, αλλά ο ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής είναι αναπόφευκτος μετά από την αποχώρηση Ζαφείρη.

Ο Τ. Βέρρος λοιπόν αναγκάστηκε να ανακατέψει από την αρχή την τράπουλα για τα καθήκοντα των Αντιδημάρχων μετακινώντας τον Μιχάλη Ρούσση στην θέση του Στρατή Ζαφείρη και ορίζοντάς τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης αναλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Κώστας Πάππος αναβαθμίζεται πλέον σε Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για το Πράσινο, ενώ επωμίζεται και τις αρμοδιότητες του Γραφείου Κίνησης.

Αναλυτικά, η σύνθεση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου πλέον έχει ως εξής:

  • Μιχάλης Ρούσσης: Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  •  Ιορδάνης Ιορδάνου: Αντιδήμαρχος Οικονομικών
  • Γιώργος Αλάνης: Αντιδήμαρχος Έργων και Τεχνικής Υπηρεσίας
  • Ανδρέας Αξής: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας
  • Ασανούλα Γιαννή: Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Αυτεπιστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας
  • Ζαχαρούλα Ιωακείμ: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού
  • Αφροδίτη Βατή – Μαριόλα: Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων
  • Ιωάννα Κατανάκη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας
  • Κώστας Πάππος: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Γραφείου Κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις σκέψεις του Δημάρχου βρίσκεται και η περαιτέρω αξιοποίηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, Στρατή Αλεξίου, που εκτελεί χρέη Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού, χωρίς να αποκλείονται και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα.

- Advertisement -

More articles

spot_img