Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

“Ανάσταση” για την πολύτεκνη μητέρα στην Αγιάσο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Ήδη η οικογένεια έχει μαζέψει 4.000 ευρώ από δωρεές πολιτών προκειμένου η 34χρονη μητέρα 4 παιδιών που υποφέρει από πόνους και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της λόγω σοβαρού προβλήματος στο δεξί της πόδι, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Έρχεται η Ανάσταση μετά από τον Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και πολλά χρόνια μια πολύτεκνη οικογένεια στην Αγιάσο, με την ιστορία της μητέρας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο ανέδειξαν πρόσφατα με ρεπορτάζ τα “Νέα της Λέσβου”, να έχει συγκινήσει πολίτες από όλο το νησί που έσπευσαν να την βοηθήσουν. 

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με 4 παιδιά που δοκιμάζεται επί σειρά ετών, αφού τα χτυπήματα της μοίρας ήταν απανωτά για την μητέρα που κινδυνεύει να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αν δεν υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο δεξί της πόδι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε από δωρεές το ποσό των 4.000 ευρώ και οι δικοί της άνθρωποι απευθύνουν έκκληση για να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο των 2.000 ευρώ που ζήτησε ο θεράπων ιατρός της για να την χειρουργήσει στην Αθήνα.

Η πολύτεκνη μητέρα, που είναι σήμερα 34 ετών, σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε ένα άσχημο ατύχημα, όταν παίζοντας στη γειτονιά της στην Αγιάσο με άλλα παιδιά έπεσε και χτύπησε στο δεξί της ισχίο. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήταν επιτυχημένη, αφού νέκρωσε η κεφαλή του ισχίου και άρχισε να κουτσαίνει. Μη έχοντας η οικογένειά της την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς και εξειδικευμένα νοσοκομεία εκτός νησιού, το κορίτσι έκανε υπομονή, ελπίζοντας ότι με τα χρόνια θα επανέλθει. Όμως η κατάστασή της πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και, όπως μας είπε η ίδια, το πόδι της έχει κοντύνει σήμερα κατά 8 πόντους σε σχέση με το αριστερό.

 

Μόνη σωτηρία το χειρουργείο

Τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκε γιατρούς σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε την περίπτωσή της, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η επανόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί στο ισχίο κατά το πρώτο χειρουργείο. 

Μέχρι που ένας ειδικός ορθοπεδικός που εργάζεται σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος να αναλάβει την λεπτή αυτή επέμβαση αρθροπλαστικής και αλλαγής της κεφαλής χωρίς δική του αμοιβή, αλλά με κόστος 6.000 ευρώ περίπου για το χειρουργείο, τα υλικά που θα απαιτηθούν και τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο. Και πάλι όμως, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, η μόλις 34 χρονών πολύτεκνη μητέρα δεν μπόρεσε να προγραμματίσει το χειρουργείο και το τελευταίο χρονικό διάστημα υποφέρει από πόνους που δεν της επιτρέπουν ούτε να βγει από το σπίτι. 

 

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο

Εν τω μεταξύ, η ίδια αντιμετώπισε σε ηλικία 17 ετών κι άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτή την φορά στο κεφάλι, όταν μετά από έντονους πόνους απευθύνθηκε στο Βοστάνειο για εξετάσεις κι εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα. Οι γιατροί φρόντισαν για την άμεση μεταφορά της στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”, όπου υποβλήθηκε σε διαδοχικούς εμβολισμούς για να αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα. Έκτοτε όμως, υπέστησαν ζημιά τα νεύρα και τα αγγεία του δεξί της χεριού με συνέπεια να μην είναι πλέον λειτουργικό και να είναι μονίμως μουδιασμένο. 

Όπως προαναφέραμε, το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά, ηλικίας 14, 8, 5 και ενός έτους και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μεγάλες δυσκολίες, αφού η μητέρα, όπως είναι αυτονόητο, δεν μπορεί να εργαστεί και λαμβάνει επίδομα αναπηρίας, ενώ ο πατέρας κάνει μεροκάματα στις ελιές και βοηθά τον πατέρα του που έχει μια μικρή επιχείρηση στο χωριό. Όλη η κοινωνία της Αγιάσου γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα της οικογένειας και βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί, ρούχα, τρόφιμα, επιταγές σε σούπερ – μάρκετ, μέσω κι άλλων εθελοντικών Οργανώσεων. 

 

Ο τραπεζικός λογαριασμός

Τους τελευταίους 3 μήνες, εκατοντάδες πολίτες από όλο το νησί, πρόσφεραν από το υστέρημά τους ένα μικρό ποσό ο καθένας, το οποίο συνολικά σήμερα έχει φθάσει τις 4.000 ευρώ. Για τον σκοπό αυτό η οικογένεια έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην “Eurobank”, στο όνομα του Απόστολου Λαλά, όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούν ακόμη 2.000 ευρώ για να προγραμματιστεί το χειρουργείο. Ο αριθμός του λογαριασμού είναι ΙΒΑΝ GR1802603400000790200671883.

Η πρώην Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη, απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει, ώστε να ξανασταθεί στα πόδια της η πολύτεκνη μητέρα. «Ο κόσμος πάντα ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Οι απλοί άνθρωποι, οι φτωχοί, που καταλαβαίνουν το πρόβλημα, είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Υπάρχει έμπρακτη αλληλεγγύη και είμαι σίγουρη ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα και σε αυτή την περίπτωση, όταν η συγχωριανή μας θα καταφέρει να κάνει αυτό το χειρουργείο που είναι απαραίτητο για την ζωή της».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img