Αναστέλλονται οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων!

Εποχές Μαρτίου θα θυμίζει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η χώρα μας σε ό,τι αφορά τον αθλητικό χώρο. 

Η Πολιτεία ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τον επόμενο μήνα, στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού και, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο αθλητισμός έμεινε ανεπηρέαστος από αυτά τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, υπήρξε αναστολή των επίσημων και φιλικών αγώνων σε όλα τα ομαδικά πρωταθλήματα για ένα μήνα, δηλαδή όσο θα ισχύσουν τα μέτρα της Πολιτείας. Έτσι οι ομάδες μας στις εθνικές κατηγορίες, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, κατεβάζουν ρολά τουλάχιστον για ένα μήνα, και το πότε θα αρχίσουν πάλι θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η πανδημία στη χώρα μας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Λέσβο οι ομάδες σε όλα τα αθλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις με όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς το νησί μας βρίσκεται ακόμα στην επιτήρηση Α. Τα μοναδικά πρωταθλήματα που θα διεξάγονται κανονικά, θα είναι τα επαγγελματικά, δηλαδή η Super league 1 και η Basket league, όπου εκεί γίνονται συνεχόμενα τεστ στις ομάδες και ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μικρότερος. 

Φυσικά υπήρξε αντίδραση από όλες τις ομάδες για αυτή την κίνηση και παρότι έχουν δίκιο μιας και τα έξοδα τρέχουν, κανείς δεν μπορεί να παίξει με την υγεία του κόσμου, απλώς θα πρέπει να υπάρξει μια οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να αντεπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα έξοδα.