Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Αναβολές… παντού!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Κανένα πρωτάθλημα δεν διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο νησί μας, ενώ το ίδιο έγινε με την Γ΄ Εθνική και με τις εθνικές κατηγορίες σε μπάσκετ και βόλεϊ. Αιτία η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στον αθλητισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε τοπικό επίπεδο αρχικά η ΕΠΣΛ πήρε την απόφαση να αναβάλει μόνο την Β΄ Κατηγορία για μία εβδομάδα, όμως από τη στιγμή που οι περισσότερες τοπικές ενώσεις ανά τη χώρα αποφάσισαν να αναβάλουν το σύνολο των κατηγοριών τους, τελικά δεν γλίτωσε ούτε η Α΄ Κατηγορία που επίσης δεν διεξήχθη το Σαββατοκύριακο. Το ίδιο έγινε τόσο με τα πρωταθλήματα υποδομής όσο και με αυτό της Λήμνου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η επανεκκίνηση σε όλα τα πρωταθλήματα θα γίνει το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου. 

Επίσης σε τοπικό επίπεδο αναβλήθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα στο μπάσκετ μετά από απόφαση της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, η οποία μετέθεσε τους αγώνες του διημέρου 8-9/1 για το Σαββατοκύριακο 22 -23/1, ενώ η αγωνιστική 15-16/1/22 θα μεταφερθεί για τις 29-30/1. Αυτό σημαίνει ότι στο μπάσκετ η διακοπή θα είναι για δύο εβδομάδες. 

Σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να μεταθέσει για μία εβδομάδα τους αγώνες της Γ΄ Εθνικής και των πρωταθλημάτων γυναικών, λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης. Αν όλα πάνε καλά, τότε η αγωνιστική δραστηριότητα θα αρχίσει ξανά το διήμερο 15-16 Ιανουαρίου. 

Πάντα στις εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στο μπάσκετ στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΟΚ, που ανέστειλε τις αγωνιστικές δραστηριότητές της για δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί μας, Παπάδος Γέρας στους άνδρες και Θησέας Παναγιούδας στις γυναίκες, θα επιστρέψουν στην δράση στις 22-23 Ιανουαρίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Με την ευχή ότι το 5ο επιδημικό κύμα του κορονοϊού θα είναι και το τελευταίο και μετά από τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, αλλά και με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, το Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων των Εθνικών πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Η αγωνιστική του διήμερου 8-9/1 με την οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί το κάθε πρωτάθλημα, μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 22-23/1, παρατηρώντας φυσικά την εξέλιξη των δεδομένων σε όλη τη χώρα μέχρι τότε. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν. Εκφράζει, δε, την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης την παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για δύο εβδομάδες αποφάσισε και η ΕΟΠΕ για το βόλεϊ. Έτσι η Άθληση θα αγωνιστεί ξανά στις 22-23 Ιανουαρίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλα τα αθλήματα επιτρέπονται κανονικά οι προπονήσεις με τήρηση του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου». 

 

spot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 10-01-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img