Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Άνεμος αισιοδοξίας για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άνεμος αισιοδοξίας πνέει από το βράδυ της Κυριακής στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Κινήματος Αλλαγής, αφού η εξέλιξη των εσωκομματικών διαδικασιών έφερε πολλά χαμόγελα αλλά και προσδοκίες στους ανθρώπους του χώρου. Αισιοδοξία, που δεν προκύπτει μόνο από την εμφατική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο με 68,08% έναντι 31,92%, που του προσφέρει μια ισχυρή εντολή, αλλά και από τη μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές και τη δυναμική που απέκτησε το κόμμα μέσα από αυτές.

Και στη Λέσβο η στήριξη στο πρόσωπο του νέου προέδρου του κόμματος ήταν μεγάλη, καθώς συγκέντρωσε 1.038 ψήφους (73,4%), ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός 376 (26,6%). Αντίστοιχες, λοιπόν, είναι και η αισιοδοξία και οι προσδοκίες για την παράταξη, που γεννιούνται και στο νησί μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα φέρει εις πέρας την εντολή που τόσες χιλιάδες πολίτες έδωσαν. Η δημοκρατική παράταξη γύρισε σελίδα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέστρεψε. Θα είμαστε μαζί με τον νέο πρόεδρο στο δύσκολο έργο του», δήλωσε στα «ΝΕΑ της Λέσβου το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, πολύ καλός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη, και εκπρόσωπός του στη Λέσβο, Γιώργος Πετρέλλης.

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί καταφανώς πλέον γυρνάνε γύρω από τις ανάγκες της νέας γενιάς και της γενιάς εκείνης που κοινωνικά είναι η πλέον αδικημένη και χτυπημένη από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες της προηγούμενης δεκαπενταετίας. Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη εκπροσώπησης των πολιτών σε ένα ξεκάθαρο σοσιαλδημοκρατικό πλαίσιο, που είναι ριζωμένο στις αντιλήψεις τους ως το πλέον δίκαιο, αποτελώντας πυξίδα και σταθερά για την εξίσου δίκαιη, αειφόρο ανάπτυξη των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. για την Περιφέρεια, Παναγιώτης Χριστόφας, που επίσης είναι ένα από τα άτομα που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο περιβάλλον του νέου προέδρου, προσθέτοντας πως το μήνυμα ενότητας που στέλνει είναι η βάση για την ανασυγκρότηση του χώρου και ο λόγος του, ο φάρος για μία σταθερή ανοδική πορεία.

«Η καθαρή εντολή που έλαβε ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Μια σελίδα στην οποία θα πορευτούμε με ενότητα, τιμώντας και την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, με προοδευτική ταυτότητα και πολιτική αυτονομία. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει στην Ευρώπη και ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρνει την ελπίδα και την προοπτική για ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ένα κόμμα, που θα έχει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, με απώτερο στόχο την προσφορά στους Έλληνες και την Ελλάδα. Θα είμαστε δίπλα του σε αυτή την πορεία», σχολίασε η υποψήφια Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Βάσω Χοχλάκα, η οποία επίσης είχε προεκλογικά ταχθεί ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ανδρουλάκη.

Την πεποίθησή του ότι η εκλογή Ανδρουλάκη σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το κίνημα μοιράστηκε με τα «ΝΕΑ της Λέσβου», ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τέλης Βερρής. «Είναι μια χρυσή ευκαιρία, ίσως από τις τελευταίες που έχει ο χώρος να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην εξουσία, αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό. Ενωμένοι και όλοι μαζί, θα ξαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», επεσήμανε.

 

Ιδιαίτερα χαρούμενη και με το αποτέλεσμα αλλά και με τη συμμετοχή του κόσμου, δήλωσε η επί σειρά ετών μέλος της Ν.Ε. του κόμματος Άννα Ανδριώτη – Μηλιού. «Αν δουλέψουμε θα πάμε πολύ καλά και στις εθνικές εκλογές. Πρέπει να μπουν νέα παιδιά, να στηθούν ξανά οι οργανώσεις με άτομα που έχουν όρεξη να προσφέρουν, να χτίσουμε ξανά την παράταξη. Αυτή είναι η ευκαιρία μας, αρκεί να δουλέψουμε», σημείωσε. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης του κινήματος, Δημήτρης Σαλιαμπούκος, που σημειώνει: «Είμαστε αισιόδοξοι για μια νέα αρχή με ένα νέο άνθρωπο, που θα φέρει άλλη προοπτική για την παράταξη και την χώρα. Πολύ ευχάριστο το ότι είδαμε και νέα άτομα να προσέρχονται και τις δύο Κυριακές στις εκλογές για να ψηφίσουν». 

 

Αισιόδοξα τα μηνύματα που προκύπτουν και για τον υποψήφιο Βουλευτή και μέλος της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Γιαννουλέλη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Γιώργο Παπανδρέου στη Λέσβο. «Είναι ενθαρρυντικά τα αυξημένα επίπεδα συμμετοχής. Η βάση του κόμματος επέλεξε τον Νίκο Ανδρουλάκη για Πρόεδρό μας και εμείς συντεταγμένα θα είμαστε μαζί του, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε το Κίνημα Αλλαγής εκεί που του αξίζει στον πολιτικό χώρο», κατέληξε. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img