Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, καθώς χτες η παράταξη «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των θέσεών της με συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Ιουνίου, ανοίγοντας ουσιαστικά τον προεκλογικό κύκλο.
Τρεις νέοι ηλικιακά γιατροί, ο Στέλιος Τσόχατζης-χειρουργός, ο Γιώργος Γαλέος – ειδικευόμενος χειρουργικής και ο Πάρης Μόσχου-παιδίατρος, με σύντομο, δυναμικό και σαφή λόγο έβαλαν τις θέσεις της παράταξης σε πρώτο πλάνο, ξεκαθαρίζοντας ότι το ψηφοδέλτιό τους είναι πολυσυλλεκτικό και επιδιώκει να εκφράσει τους έντιμους νοσοκομειακούς ιατρούς και τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση και φιλότιμο επιμένουν και παραμένουν στο ΕΣΥ, στηρίζοντας την υγεία των κατοίκων του νησιού κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, μακριά από λογικές συναλλαγής, βλέποντας την ασθένεια των ασθενών τους και όχι την τσέπη τους, διεκδικώντας ένα ΕΣΥ απόλυτα δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ιδιωτικά κριτήρια λειτουργίας.
Όπως τόνισαν στη συνέντευξη: «Εκφράζουμε τους νέους ιατρούς που παραμένουν στην Ελλάδα για να κάνουν ειδικότητα και αγροτικό, ιδιαίτερα σε ένα περιφερειακό νησιωτικό νοσοκομείο, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης, χωρίς να αποτελούν «αναλώσιμο υλικό που βουλώνει τρύπες». Εκφράζουμε τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς που, παρά την υπερφορολόγηση και την «τιμωρητική πολιτική» της κυβέρνησης, επιμένουν να κρατούν ανοιχτά τα ιατρεία τους, καλύπτοντας τα μεγάλα κενά της δημόσιας υγείας».
Παράλληλα κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης και Μανταμάδου τα οποία είναι υποστελεχωμένα. Όπως δήλωσαν: «Οι νοσοκομειακοί ιατροί υπηρετούμε σε ένα νοσοκομείο με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η υπερεργασία και η υπερεφημέρευση είναι ο κανόνας για το σύνολο των συναδέλφων. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές λειτουργούν με έναν ή δύο ιατρούς, στηριζόμενα αποκλειστικά στο φιλότιμό μας…Η εξοντωτική εργασιακή πραγματικότητα των ειδικευόμενων ιατρών στην Ελλάδα αποτυπώνεται και σε ευρωπαϊκές έρευνες, οι οποίες καταγράφουν μέσο όρο εργασίας περίπου 72 ωρών εβδομαδιαίως – τον υψηλότερο στην Ευρώπη – πολύ πάνω από τα θεσμοθετημένα όρια ασφαλούς εργασίας. Διεκδικούμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, με ουσιαστική εφαρμογή του 48ώρου, κατοχυρωμένο χρόνο ανάπαυσης μετά τις εφημερίες και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων».
Από την κριτική των μελών της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» δεν ξέφυγε ούτε η σημερινή ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου, την οποία κατήγγειλαν για απραξία απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Αναλυτικά δήλωσαν: «Για όλη αυτή την κατάσταση η σημερινή ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, τα τελευταία 15 χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα καθεστώς που, στην καλύτερη περίπτωση, μένει άπραγη και, στη χειρότερη, λειτουργεί ως χειροκροτητής αυτής της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ένας σύλλογος που δεν συνεδριάζει, δεν συγκαλεί γενικές συνελεύσεις και δεν έχει καμία ουσιαστική λειτουργία ή τοποθέτηση για τα σοβαρά ζητήματα των ιατρών του νησιού. Η μόνη κινητοποίηση του συλλόγου είναι κάθε τέσσερα χρόνια, πριν από τις εκλογές».
Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου τα μέλη του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή» αναφέρουν ότι παρεμβαίνουν στις εκλογές για έναν ζωντανό και διεκδικητικό Ιατρικό Σύλλογο, που θα ενώσει και θα εκφράσει όλο τον ιατρικό κλάδο της Λέσβου ζητώντας παράλληλα την ψήφο εμπιστοσύνης στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Τρία ψηφοδέλτια διεκδικούν το τιμόνι του Ιατρικού Συλλόγου
Με τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια κατεβαίνουν οι γιατροί της Λέσβου στις εκλογές της 14ης Ιουνίου για να εκλέξουν τα μέλη του Διοικητικού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και τα μέλη των εκλεκτόρων για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όπως θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για τους συνδυασμούς: Ιατρική Ενότητα Λέσβου, Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ).
Οι υποψήφιοι για το κάθε ψηφοδέλτιο είναι οι εξής:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣΒΟΥ»
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
- ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΕΥΘΑΛΕΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ)
- ΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
- ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
- ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ
- ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
- ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
- ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- ΣΑΒΙΝ ΡΟΥΣΟΥ ΣΒΕΤΛΑΝΑ
- ΤΑΠΑΝΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
- ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
- ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΥΜΕΩΝ
- ΨΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
- ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
- ΜΙΧΑΛΑΚΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
- ΜΙΣΓΙΡΗ ΑΘΗΝΑ
- ΨΑΡΡΑ ΠΑΜΕΛΑ
Υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
- ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
- ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΗ
- ΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
- ΚΟΥΣΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
- ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
- ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ ΜΑΡΙΑ
- ΤΟΥΡΒΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
- ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
- ΙΑΤΡΟΥΔΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
- ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ
- ΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
- ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- ΜΙΧΑΛΑΚΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή
- ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
- ΚΟΥΤΟΥΚΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
- ΡΑΛΛΙΔΗΣ ΜΑΡΣΕΛΟΣ
- ΚΟΥΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
- ΧΑΜΑΤΖΟΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
- ΖΑΜΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
- ΒΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
- ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
- ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
- ΜΟΣΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
- ΓΑΛΕΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
- ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
- ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
- ΤΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
- ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
- ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
- ΓΑΛΑΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
- ΚΑΚΑΒΑ ΙΩΑΝΝΑ
- ΖΕΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
- ΖΑΜΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
- ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
- ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
- ΜΟΣΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
- ΚΑΚΑΒΑ ΙΩΑΝΝΑ
- ΖΕΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
- ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗΠΑΚ)
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
- ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
- ΦΑΛΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
- ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
- ΦΑΛΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ



